Το θέμα της στέγασης της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος θέτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, και η εγκατάσταση του εργολάβου στο χώρο, καθιστά ορατό τον κίνδυνο της έξωσης της μονάδας από τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά, στις οποίες είναι εγκατεστημένη από το 2004.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προβλέψει από το 2012 την υποχρέωση του ΤΑΙΠΕΔ για την εξεύρεση και παραχώρηση στο υπ. Ναυτιλίας, παραθαλάσσιας έκτασης για την μεταφορά της ΜΥΑ, το οποίο ανελάμβανε και το κόστος της μετεγκατάστασης της, ενώ από το 2013, έχει υπογραφεί συνυποσχετικό μεταξύ των εμπλεκομένων Υπουργείων και του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το οποίο παρεχωρείτο χώρος για την εγκατάσταση της Μονάδας μέσα στο Ναυτικό Οχυρό στο Σχιστό – Σκαραμαγκά».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστηρίζει, ότι υπήρξε ολιγωρία για την μετεγκατάσταση, ενώ ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς, «για το ακριβές στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία μετεγκαταστάσεως, καθώς και για το πότε προβλέπεται η ΜΥΑ να μεταφερθεί στις νέες της εγκαταστάσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της».