Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες του κέντρου της πρωτεύουσας και πως η ασφάλεια αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο κ. Μητσοτάκης που περπάτησε σε πολλούς δρόμους που βρίσκονται κάτω από την Πατησίων, για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί σε μια περίοδο κατά την οποία η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και οι επιθέσεις από «πολιτοφύλακες» και «γνωστούς-αγνώστους» είναι πλεόν καθημερινό φαινόμενο, ξεκαθάρισε πως «με τη ΝΔ ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν».

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των «γνωστών – αγνώστων», οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να «αλωνίζουν» στο κέντρο της Αθήνας».

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κεντρικό σταθμό του ΗΛΠΑΠ στην πλατεία Αττικής, όπου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν καταστραφεί το τελευταίο διάστημα 5 οχήματα από εμπρηστικές επιθέσεις.

Στην Γ΄ Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε κλούβα των ΜΑΤ, όπου συνομίλησε με τους αστυνομικούς για 20΄ λεπτά. Οι ένστολοι του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά και για το γεγονός ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί τους, έχουν ζητήσει να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες.