Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στο επίκεντρο της οποία θα βρεθεί η στρατηγική του κόμματος στο επόμενο διάστημα, καθώς για τα γαλάζια στελέχη η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει καταρχήν ένα πολιτικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου του στην ηγεσία της ΝΔ. 

Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα της αίθουσας Γερουσίας της Βουλής, πρώτον θα υπενθυμίσει την εντολή που είχε πάρει όταν εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ και δεύτερον θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της τακτικής που ακολούθησε, όπως αποτυπώνονται πλέον σε επίπεδο πολιτικών συσχετισμών αλλά και στη συνολική εικόνα του κόμματος στην κοινωνία και τους πολίτες. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται επίσης να αναφερθεί στη σημερινή κατάσταση της οικονομίας και στις ευθύνες που έχει ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του, οι οποίες όπως θα πει, θα αναζητηθούν στο επόμενο διάστημα προκειμένου «ο λαός να μάθει την αλήθεια». Παράλληλα θα επαναλάβει την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ για ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2%, με ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών. 

Στην ομιλία του προς τους βουλευτές του, ο κ. Μητσοτάκης θα συμπεριλάβει και το θέμα του εκλογικού νόμου, δίνοντας το στίγμα της ΝΔ, το οποίο ήδη εκφράστηκε στην αρμόδια Επιτροπή με την καταψήφιση του σχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία την επομένη των εκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως θα στείλει το μήνυμα ότι το κόμμα του δεν περιορίζεται σε μια στείρα άρνηση, αλλά κατέθεσε ήδη μέσω τροπολογίας την πρότασή του, για  ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. 

Όπως αποφασίστηκε πάντως σε πρόσφατη σύσκεψη στη Συγγρού, η τακτική της ΝΔ από δω και πέρα θα έχει να κάνει με την κατάρριψη όλων των «μύθων της αριστεράς», που όπως λένε τα γαλάζια στελέχη χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να επενδύσει πολιτικά τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης με πρωτοβουλίες του θα «χτυπά» κατά μέτωπο την κυβέρνηση σε ζητήματα που το Μαξίμου υστερεί, όπως έπραξε χθες με το ζήτημα της ασφάλειας, επισκεπτόμενος το κέντρο της Αθήνας, από όπου έστειλε το μήνυμα ότι «με την ΝΔ ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν».     

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ θα έχει και ακόμη ένα μήνυμα που θα απευθύνεται στους βουλευτές του. Ο κ. Μητσοτάκης θα κρούσει το καμπανάκι στα μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης και αδιαφορίας.

 «Έχετε αναλάβει μια σοβαρή ευθύνη απέναντι στα στελέχη του κόμματος αλλά και την κοινωνία από την οποία προέρχεστε και εκπροσωπείτε και παράλληλα, αποτελείτε το πρόσωπο και την εικόνα της ΝΔ σε αυτή», αναμένεται να πει σε έντονο ύφος, ζητώντας την συνεχή ενεργοποίηση σύσσωμης της ΚΟ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.