Την στήριξή του στο θεσμό των δημοψηφισμάτων, αρκεί να υπάρχει σταθερότητα στο πολιτικό συστήματα και να έχουν διευθετηθεί τα υπόλοιπα ζητήματα διατύπωσε σήμερα στο ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ και στον Τάκη Χατζή, ο επικεφαλής της ''Δημοκρατικής Ευθύνης'', ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη:

Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να δούμε πως θα εισάγουμε τον θεσμό των δημοψηφισμάτων στοχευμένα. Αυτό όμως έχει αυξημένες υποχρεώσεις που δεν τις έχουμε. Ο δημόσιος διάλογος πάσχει. Μπορεί να είναι αυταρχικό, μπορεί να είναι και δημοκρατικό. Δεν είναι παράλογο να γίνονται δημοψηφίσματα. 

Είναι σημαντικά πράγματα σε ένα δεύτερο επίπεδο. Γιατί τώρα ο κάθε πολίτης αγωνιά πως θα περάσει την ημέρα του.

Αρχικά πρέπει να εισαχθεί σε τοπικά θέματα, να το συνηθίσει ο κόσμος. Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας. 

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε για τη νέα κίνηση που σύστησε, την ''Δημοκρατική ευθύνη'' τονίζοντας ότι ''έχουμε ξεπεράσει τις 2.000 υπογραφές, μοιράζόμαστε την κοινή αγωνία για τη χώρα. Δεν βλέπουμε κανένα διέξοδο. Εμείς πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός είναι ώριμος για αλήθειες''.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε κάποιες από τις βασικές θέσεις του κινήματος του υπογραμμίζοντας ότι ''ζητάμε τη ρύθμιση της αγοράς, της παιδείας, της δικαιοσύνης. Εχουν τόσο ξεχαρβαλωθεί τα πράγματα που θέλουν όλα ρύθμιση''. 

Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε στον Τάκη Χατζή ότι :

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι η σταθερότητα. Δεν μπορεί να ανακατεύεται συνέχεια το πολιτικό σύστημα.

Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω την αδυναμία συγκρότησης της κυβέρνησης, με γνώμονα των πρακτικών ζητημάτων.

Αν το bonus γίνει 40 από 50 δεν θα έχω πρόβλημα να το στηρίξω.