Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε όλη τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως το θέμα του εκλογικού νόμου, το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως: «Το πολιτικό προβάδισμά της ΝΔ είναι πολύ ισχυρό. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ότι η παράταξή μας θα είναι η επόμενη κυβέρνηση».

Ασκούμε σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση, μιλάμε τη γνώσσα της αλήθειας και αποκρούουμε τον ανέξοδο λαϊκισμό και την παροχολογία, επισήμανε και πρόσθεσε: 

«Είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρομος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά ... Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο δημιουργικό ρεύμα υπέρ των θετικών αλλαγών, υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνσησε την ομιλία τους με έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία. 

«Πριν από έξι μήνες πάνω από 400.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για την εκλογή προέδρου της ΝΔ. Με τη συμμετοχή τους και την πίστη τους επισφράγισαν την ενότητα της παράταξης. Με τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους και εμείς ανταποκρινόμαστε. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ανταποκρινόμαστε μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Στο 10ο συνέδριο αποκτήσαμε ένα καινοτόμο καταστατικό, ανοίξαμε το κόμμα στα μέλη μας και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας -ενώ σε ένα μήνα μετακομίζουμε στα νέα γραφεία- ξεκινήσαμε δε τη διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα του κόμματος».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «ασφαλή δρόμο για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Στο εξάμηνο που πέρασε αποκαλύφτηκε το υποκριτικό διπλό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων & των αποκρατικοποιήσεων»

«Παρωδία οι τηλεοπτικές άδειες»

Μεθόδευση για τον πλήρη έλεγχο των μέσων ενημέρωσης καταλόγισε στην κυβέρνηση με αφορμή και τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, τον οποίο χαρακτήρισε παρωδία, επισημαίνοντας ότι είναι στον αέρα καθώς υπάρχουν, όπως είπε, θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

«Η Εξεταστική Επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο θα γίνει»

Παράλληλα, αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας, διεμήνυσε ότι η εξεταστική επιτροπή που ζητεί η Ν.Δ. για το τρίτο μνημόνιο θα γίνει. «Για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, με κάθε λεπτομέρεια».

«Αν η πρότασή μας για εξεταστική δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία τώρα, θα την συγκεντρώσει στην αμέσως επόμενη Βουλή» πρόσθεσε. 

Για τον νέο εκλογικό νόμο

«Η Απλή Αναλογική όπως την προτείνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει στην Απλή Λογική», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ προσέθεσε: «Δεν έχουν κανένα φραγμό. Καμία δημοκρατική αγωγή. Καμία πατριωτική ευαισθησία. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμένουν στην καρέκλα».

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για υστεροβουλία της κυβέρνησης και απευθύνθηκε σε όλους τους βουλευτές: «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τις μεθοδεύσεις και τακτικισμούς της κυβέρνησης. Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές ... δεν έχουν κάνεναν φραγμο ... κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, αυτό που απαιτούν οι πολίτες δεν είναι μια προοπτική ακυβερνησίας, είναι μια ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Η δόλια απλή αναλογική όπως την προτείνει ο Τσίπρας αποτελεί βόμβα στα θεμέλια αυτή της προοπτικής, πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία και διεμήνυσε  ότι θα ακυρωθεί από αντίστοιχη πλειοψηφία της επόμενης Βουλής.

Ενώ θέλοντας να σχολιάσει τους λόγους που η κυβέρνηση, φέρνει τώρα τον εκλογικό νόμο, υπογράμμισε πως:

«Ο Συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβλέπει την διαφαινόμενη ήττα στις ερχόμενες εκλογές. Θέλει να εμποδίσει τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση»