Την ανάγκη τερματισμού του πολέμου στη Συρία διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο της Κνεσέτ Γ. Έντελστάιν.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο ''η τριμερής, στρατηγικής σημασίας, συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ και Κύπρου είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που μας ανοίγει ορίζοντες μιας συνεργασίας πολύ παραγωγικής σε πολλούς τομείς, από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μέχρι άλλες δραστηριότητες και νομίζω πως αυτή η συνεργασία μπορεί και πρέπει ν’αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο προσφυγικό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην συνεργασία των κοινοβουλίων της Ελλάδας και του Ισραήλ προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιατί ο πόλεμος αυτός πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, αφού μόνον έτσι μπορούμε ν’αντιμετωπίσουμε το οξύτατο Προσφυγικό ζήτημα, υπό όρους Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης, όπως ταιριάζει στους Πολιτισμούς μας.

Αλλά μόνον έτσι μπορούμε επίσης ν’αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία του ISIS, η οποία είναι μια τρομοκρατία απεχθέστατη, δεδομένου ότι οι τρομοκράτες του ISIS διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και το Ισραήλ ξέρει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει, μέσα από την τραγωδία του Ολοκαυτώματος, όλη αυτή η εγκληματική δράση. Άρα, πρέπει οπωσδήποτε ν’αντιμετωπίσουμε από κοινού τους τρομοκράτες, όπως τους ταιριάζει. Το οφείλουμε στην Ιστορία των Λαών μας, αλλά το οφείλουμε επίσης και στη σημερινή Ανθρωπότητα, αφού βρισκόμαστε στην περιοχή και είναι ανάγκη, πραγματικά, να συμβάλουμε καθένας όπως μπορεί. 

 
Από την πλευρά του ο κ. Γέντελστάιν τόνισε: ''έχετε πολύ δίκιο λέγοντας πως η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ είναι στρατηγικής σημασίας, ιδιαίτερα σε θέματα άμυνας, ενέργειας και άλλα. Και βεβαίως θα προσπαθήσουμε να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τη σχέση του τριγώνου Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Υπήρξε ήδη στην Κύπρο συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας με εκπροσώπους από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο θα θέλαμε να το επαναλάβουμε μέχρι το τέλος του έτους στο Ισραήλ. Οι αντιπροσωπείες, όπως είναι λογικό, θα ασχοληθούν με θέματα άμυνας, ειρήνης και γενικότερα με θέματα που έχουν να κάνουν με την πάταξη της τρομοκρατίας και θέματα που έχουν να κάνουν με την άμυνα στην περιοχή''.