Την απόφαση να καλέσει σε ακρόαση τους εκδότες και καναλάρχες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνάφθηκε ο μεγάλος όγκος των δανείων τους, έλαβε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής. 

Σύμφωνα με την εισήγηση του Σπύρου Λάππα από τον ΣΥΡΙΖΑ με την οποία δεν διαφώνησαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, η εξεταστική στις επόμενες συνεδριάσεις της θα καλέσει τους κκ. Μπόμπολα, Αλαφούζο, Ψυχάρη, Κυριακού, Αναστασιάδη, Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά και Κουρτάκη. 

Από κει και πέρα στη σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή εξέτασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica bank, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, για τα δάνεια που έχει εκχωρήσει η τράπεζα προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ από το 2010 και μετά. Από τα στοιχεία μάλιστα και τις καταγγελίες της πλειοψηφίας προκύπτει πως τα δύο κόμματα έχουν ανοίγματα ύψους 7 εκατ. ευρώ (5 το ΠΑΣΟΚ και 2 η ΝΔ). Ακόμα, η Attica εμφανίζεται να έχει δώσει δάνειο στο ΚΚΕ που όμως εξυπηρετείται κανονικά, ενώ έτερο δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αποπληρωθεί. Είναι δε χαρακτηριστικό πως η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται να μην έχει πληρώσει καθόλου τη τελευταία τετραετία, μεε το κ. Αντωνόπουλο να δηλώνει πως η Attica έχει προϋπολογίσει πως τελικά θα λάβει τα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε να δίνει την ίδια κρατική επιχορήγηση ως και στις τέσσερις συστηματικές τράπεζες για να λάβει διαδοχικά δάνεια.

Πάντως για να δικαιολογήσει τη στάση του, όπως και οι υπόλοιποι τραπεζίτες, ο κ. Αντωνόπουλος, δήλωσε πως το 2010 κανείς δεν περίμενε το βάθος και την έκταση της κρίσης. Σημείωσε ωστόσο πως αν δεν υπάρχει νέα ρύθμιση οφειλών η τράπεζα το επόμενο εξάμηνο θα προχωρήσει αναγκαστικά στη καταγγελία των δανείων όπως ακριβώς προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.