«Για μία ακόμη φορά, στο κρίσιμο πεδίο της Δικαιοσύνης, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές», αναφέρει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σε δήλωσή του, ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη σημείωνει:

Απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία της από κυβερνητικά στελέχη, αόριστες απειλές εναντίον δικαστών και φθηνές σκιαμαχίες. Την ώρα που το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης στενάζει κάτω από το βάρος διαχρονικών παθογενειών, κυβερνητικοί παράγοντες αναλώνεται σε μεγαλοστομίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα.

«Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα -σήμερα κιόλας- να ενσκήψει με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης στα προβλήματα που δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων. Να τολμήσει να προωθήσει τις αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις για ένα πιο αποτελεσματικό δικαστικό σύστημα, προς όφελος των πολιτών και της Κοινωνίας», τονίζει και καταλήγει:

Να σταματήσει να αμφισβητεί συστηματικά -δια στόματος υπουργών της (!)- την ανεξαρτησία και το κύρος των δικαστικών λειτουργών. Να διασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και συνθήκες κατάλληλες για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.