Αιχμές κατά του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου άφησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος έκανε λόγο για ερωτηματικά που εγείρονται σχετικά με την ανακοίνωση του δικαστικού λειτουργού.

«Υπάρχουν ερωτηματικά. Γιατί δεν ζητήθηκαν όλα; Ακόμα και τώρα ο κ. Ντογιάκος στην ανακοίνωσή του αρνείται να παραδεχτεί ότι δεν είχε ζητήσει όλα τα έγγραφα και λέει "ζήτησα το βούλευμα". Δεν είναι έτσι και υπάρχει υπογραφή από τον εισαγγελέα και το ξέρει» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι υπάρχει δόλος επεσήμανε:

Όταν από ανθρώπους που γνωρίζουν την πραγματικότητα δεν αναφέρεται, τότε επιτρέψτε μου να έχω ερωτηματικά. Αλλά αρμόδια είναι τα αντίστοιχα όργανα.

Ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών» ενώ σημείωσε ότι στο πρώτο έγγραφο που έφτασε στη μεταφραστική υπηρεσία, δεν αναφέρεται καν ότι πρόκειται για την υπόθεση της Siemens».

«Η εισαγγελία Αθηνών στις 5 Νοεμβρίου για πρώτη φορά ζητά από τη μεταφραστική υπηρεσία μέχρι τις 27 Νοεμβρίου να ολοκληρωθεί και το δεύτερο κομμάτι της μετάφρασης. Τότε μαθαίνουμε ότι η δίκη είναι στις 27» συμπλήρωσε.