«Ωρίμασαν οι συνθήκες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απόσπασμα της οποίας έδειξε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

«Δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει διαρχία, αλλά στο πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη που προστατεύει τις λεπτές ισορροπίες του πολιτεύματος μπορούμε να συζητήσουμε τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. αλλά νομίζω πως ο βασικός άξονας είναι μία μεταρρύθμιση που θα καταστήσει ώριμες τις αλλαγές πάνω σε διαγεγνωσμένες παθογένειες, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σχετικά με την αναθεώρηση του συντάγματος. 

Ταυτόχρονα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εν πάση περιπτώσει αφορά «δεύτερες και τρίτες σκέψεις», με δεδομένη την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου και διαδικασιών σε ότι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται πως το newpost.gr είχε αποκαλύψει τα σενάρια που συζητιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου περί δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Αλέξη Παπαχελά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σήμερα στις 22:15.