Νέος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, και τον Γιάννη Μανιάτη, οι οποίοι διασταύρωσαν εκ νέου σήμερα τα ξίφη τους για τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ.

Αφορμή για τη νέα οξύτατη κόντρα μεταξύ του κ. Σκουρλέτη και του κ. Μανιάτη, αποτέλεσε η κατηγορία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός ξεπουλάνε τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ, την πρώτη μέσω πρόσληψης τεχνικού συμβούλου έως το Σεπτέμβριο, που σύμφωνα με τον κο Μανιάτη προβλέπει το τεχνικό μνημόνιο με τους Θεσμούς για την πώληση του 17% της ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ μέσω της ένταξης του 51% του δημοσίου στο νέο Υπερταμείο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης σηκώνοντας το γάντι αντεπιτέθηκε κατηγορώντας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις, ενώ αναφερόμενος σε μία αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα ο κ. Μανιάτης με τον Κώστα Σκρέκα από τη ΝΔ, σχολίασε ειρωνικά: «Σας συνιστώ κύριε Μανιάτη να πάτε και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε οικογενειακό σύμβουλο, που να ειδικεύεται σε νεοφιλελεύθερες οικογένειες».

«Δεν απαντήσατε σε τίποτα. Προφανώς εσείς χρειάζεστε οικογενειακό σύμβουλο με τον κύριο Καμμένο για να είναι πιο αγαπημένη η συνύπαρξή σας», ανταπάντησε στο ίδιο ύφος ο Γιάννης Μανιάτης κι από εκεί και πέρα άναψαν τα αίματα.

«Το κάνει συνέχεια αυτό ο κ. Μανιάτης να με διακόπτει. Τον χαρακτηρίζει η απρεπής συμπεριφορά του. Μάθετε επιτέλους να συμπεριφέρεστε κοινοβουλευτικά», φώναξε ο κ. Σκουρλέτης.

Επιχειρώντας, δε, να αποκρούσει τις κατηγορίες περί ξεπουλήματος της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, ο Υπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον συνομιλητή του κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι εκείνο είχε ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση του 61% του ΑΔΜΗΕ και τη μικρή ΔΕΗ που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε.

«Δεν υπάρχει κανένας σύμβουλος για τη ΔΕΗ κι για τον ΑΔΜΗΕ καμία πρόβλεψη για να πάει στο Υπερταμείο», διαβεβαίωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, αλλά ο κ. Μανιάτης επέμεινε. «Ο κύριος υπουργός ψεύδεται. Το τεχνικό συμπληρωματικό μνημόνιο έχει μέσα τον ΑΔΜΗΕ και σύμβουλο για τη ΔΕΗ», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας στα πρακτικά τα σχετικά όπως είπε έγγραφα. «Να μου το φέρετε να το δω κι εγώ. Μέσα από τι παραμορφωτικούς φακούς τα βλέπετε όλα αυτά;», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης κι εκεί έλαβε τέλος η μονομαχία τους.