current views are: 5

15 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση04:12

Όλος ο σχεδιασμός της ΝΔ απέναντι στο Μαξίμου

Σε 4 μέτωπα θα ξεδιπλωθεί η στρατηγική της ΝΔ στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, προκειμένου να επιτύχει το στόχο της για εκλογές, αλλά και να βάλει τις προϋποθέσεις 

Δημοσίευση 04:12’

Σε 4 μέτωπα θα ξεδιπλωθεί η στρατηγική της ΝΔ στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, προκειμένου να επιτύχει το στόχο της για εκλογές, αλλά και να βάλει τις προϋποθέσεις 

Σε 4 μέτωπα θα ξεδιπλωθεί η στρατηγική της ΝΔ στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, προκειμένου να επιτύχει το στόχο της για εκλογές, αλλά και να βάλει τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα. Το πρώτο μέτωπο έχει να κάνει με την πλήρη προσωπική αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα τον φωτογραφίζει καθημερινά ως υπεύθυνο για τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς που συνεχίζονται και έφεραν τη χώρα στη σημερινή απελπιστική κατάσταση.

Το στίγμα προς αυτή την κατεύθυνση δόθηκε ήδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ από το βήμα της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μίλησε για «καθεστωτικές πρακτικές» μιας κυβέρνησης που καταρρέει, με αφορμή τις παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη και την διαδικασία της αδειοδότησης των Μέσων Ενημέρωσης από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και όχι από το ΕΣΡ.

Το δεύτερο μέτωπο έχει να κάνει με την απόδοση ευθυνών. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πως το πιθανότερο είναι το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη συζήτηση που θα γίνει στις 26 Ιουλίου, δεν θα συγκεντρώσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Θα την συγκεντρώσει στην αμέσως επόμενη Βουλή. Η Εξεταστική Επιτροπή θα γίνει. Όχι από διάθεση πολιτικού ρεβανσισμού. Αλλά γιατί η συλλογική αυτογνωσία είναι αναγκαία προϋπόθεση εθνικής ανασυγκρότησης» προανήγγειλε.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι μία μόνο Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, που ως αντικείμενο θα έχει τη διαλεύκανση τριών ερωτημάτων: Πρώτον, γατί έγινε το δημοψήφισμα, τι προσδοκούσε η κυβέρνηση και γιατί έγινε το «Όχι», «Ναι» σε μια νύχτα. Δεύτερον, γιατί ο κ. Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές τον Σεπτεμβρίου και τρίτον γιατί καθυστέρησε η πρώτη αξιολόγηση με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία και τους πολίτες.

Το τρίτο μέτωπο της στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη έχει να κάνει με την αποκατάσταση την επομένη των εκλογών, των «μεθοδεύσεων» για τις οποίες καταγγέλλει σήμερα η ΝΔ την κυβέρνηση. Τουτέστιν, ο εκλογικός νόμος, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αλλάξει όταν αναλάβει την διακυβέρνηση, στο πλαίσιο όμως της συνταγματικής αναθεώρησης και το θέμα των αδειών των καναλιών, όπου έχει προαναγγείλει ότι θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Μέχρι τότε όμως κεντρική επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι η συγκρότηση ενός μετώπου των «δημοκρατικών, ευρωπαϊκών δυνάμεων», που είναι και το τέταρτο μέτωπο της στρατηγικής του, προκειμένου να μπορέσει να βάλει τελείως στο περιθώριο τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παράλληλα θα επιδιώξει να καταστήσει το κόμμα του το ρυθμιστή των εξελίξεων και για αυτό δεν ήταν τυχαία η χθεσινή φράση του από το βήμα της γαλάζιας ΚΟ: «είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

 


σχετικα αρθρα