Στη Σαντορίνη θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, τα οποία είναι προγραμματισμένα για τις 11:00.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός θα έχει και επαφές με τοπικούς φορείς, στο χώρο του νοσοκομείου.

Στην συνάντησή που είχε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί με το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο (Νοσοκομείο Θήρας) επισημάνθηκε ότι η κατασκευή του νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί από το 2011, ότι η κατασκευή και η διάταξη του ειναι εξαιρετική και πως ένα πρόβλημα του είναι ότι είναι ενεργοβόρο.

«Ενεργοβόρο στη Σαντορίνη δεν επιτρέπεται» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. Σημείωσε τη σημασία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο, αφού εκτός από τους κατοίκους των Κυκλάδων που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, μπορεί να λειτουργήσει και για τον τουρισμό, καθώς άνθρωποι που έχουν αυτό το πρόβλημα υγείας και θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους, θα μπορούν να επισκεφθούν το νησί.

Στις 11:30 ο κ. Τσίπρας  θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και στις 13,00 θα έχει συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού (Νοσοκομείο Θήρας).

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο νησί με την πτήση της γραμμής, συνοδευόμενος από το υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Ενόψει των σημερινών εγκαινίων, την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη 5 Ιουλίου), το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) είχε επισκεφθεί -και είχε επιθεωρήσει τους χώρους και τις υποδομές του- ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου το προσωπικό του ΓΝΘ αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.