Δηκτικά σχόλια με αφορμή την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα επεφύλαξε σήμερα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε σημερινή ομιλία του για το Brexit, εκφράζοντας ταυτόχρονα την βαθιά του οδύνη για το χτύπημα στη Νίκαια. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη: 

Πρέπει πια να περάσει η Ευρώπη απο λόγια στην πράξη χρειαστεί αστεία πολυ μεγαλύτερο συνεργασία για θέματα ασφαλεΐας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση τρομοκρατική σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι '' ξεπέρασε χθες τον εαυτό του και σε θράσος και σε κυνισμό, είπε οτι έπραξε τα πάντα καλώς, δεν αισθάνθηκε ανάγκη για αυτοκριτική ούτε ένα απλό συγνώμη, τι ειναι πιο επικίνδυνο οτι πιστεύει όσα είπε η οτι απλά ψεύδεται, ο κ.  Τσίπρας δήλωσε ικανοποιημένος οπως είπε και δεν αλλάζει πολιτικές του, χθες εμφανίστηκε αμετανόητος να συνεχίσει δρόμο λαϊκισμού και προσπάθεια του να καταστήσει τράπεζα Ελλαδος περίπου υπεύθυνη για τα capital controls είναι μια φθηνή άσκηση Συριζαίκης προπαγάνδας''.

O αρχηγός της ΝΔ συνέχισε κάνοντας λόγο για ''απύθμενο θράσος του Τσίπρα να αναδεικνύει το δημοψήφισμα φιάσκο σε στιγμές εθνικής ανάτασης''.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη:

'Οποίος τον άκουσε αισθάνεται βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλαδος. Με τα ψέματα και ανικανότητα κ. Τσίπρα πληρώνονται αυτά τα ψέματα. Συνολική απογοήτευση. Η χθεσινή εικονα κ Τσίπρα ηταν εικόνα απερχόμενου πρωθυπουργού το διαζύγιο με πραγματικότητα ειναι το τελευταίο στάδιο πριν την έξοδο του απο το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε σχέση με το δημοψήφισμα, ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ''να μην διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με θέματα Συντάγματος, τα οποία στην καλύτερη δείχνουν θεσμική άγνοια, στο καλύτερο θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με το γράμμα του Συντάγματος.

Όπως εκτίμησε:

Τα δημοψηφίσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή, να έχουν δικλίδες ασφαλείας, οσο πιο σημαντική απόφαση για μια χώρα, τόσο πιο μεγάλες δικλείδες.

Μιλώντας για το Brexit, τέλος, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ο διαχωρισμός να μην αργήσει , αλλα ειναι στα χέρια της Βρτεανιας να κινητοποιήσει το άρθρο 50.

''Θα πρέπει το διαζύγιο να είναι βελούδινο και χωρίς εξάρσεις'' τόνισε, προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος της Ευρώπης.