Το στίγμα του «απερχόμενου πρωθυπουργού», θέλει να δώσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τον αποδομήσει προσωπικά και να επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει τη επιρροή του κόμματός του, στέλνοντας το μήνυμα και προς την κοινωνίακαι προς τους ξένους συνομιλητές του, ότι η ΝΔ είναι αξιόπιστος και σοβαρός συνομιλητής.

Στο πλαίσιο του πρώτου μέρους της γαλάζιας στρατηγικής, ήταν χαρακτηριστική η χθεσινή αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν σχολίασε τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον ΣΚΑΙ: «Το πλήρες διαζύγιο με την πραγματικότητα είναι το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου» δήλωσε από το βήμα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Για τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας, «είναι αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει το δρόμο του λαϊκισμού», κάτι που θα λέει δημόσια ο πρόεδρος της ΝΔ, καθώς βλέπει μια προσπάθεια από την πλευρά του πρωθυπουργού να μεταθέτει αλλού τις ευθύνες των δικών του, εγκληματικών, όπως τις χαρακτηρίζει, επιλογών, όπως έπραξε με την Τράπεζα της Ελλάδος, την οποία προσπάθησε να καταστήσει υπεύθυνη για τα capital controls. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, που μίλησε στο newpost.gr, στη Λεωφόρο Συγγρού είναι ανήσυχοι, όχι μόνο γιατί ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να λέει συστηματικά ψέματα σε όλους και να κάνει το άσπρο-μαύρο, αλλά κυρίως γιατί το τελευταίο διάστημα προχωρά σε θεσμικούς τακτικισμούς οι οποίοι πλέον γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ, «προειδοποίησε» τον πρωθυπουργό να μην υλοποιήσει το σχεδιασμό του για νέο δημοψήφισμα με δήθεν ερώτημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. «Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα να μην διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος» είπε χθες με το βλέμμα στραμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σφοδρή αντιπαράθεση και η σκληρή ρητορική κατά της κυβέρνησης, την εβδομάδαπου έρχεται αναμένεται να μεταφερθούν στη Βουλή και στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς την Τετάρτη ολοκληρώνεται η συζήτηση και ψηφίζεται ο εκλογικός νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση και τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι θα καταργήσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Μάλιστα θέλοντας να δείξει ότι ο ίδιος εγγυάται την σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας και πως είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στις παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης στους θεσμούς, που πλέον λειτουργεί με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί στα κεντρικά Γραφεία του κόμματος, με τους εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων.