current views are: 7

19 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση10:34

Στην Κουμουνδούρου ρίχνουν τους τόνους για τους «53»

Να κατεβάσουν τους τόνους προσπαθούν τώρα στην Κουμουνδούρου, μετά την, υψηλών τόνων, αντίδραση των «53+» στην πρόταση του Α. Τσίπρα για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 10:34’

Να κατεβάσουν τους τόνους προσπαθούν τώρα στην Κουμουνδούρου, μετά την, υψηλών τόνων, αντίδραση των «53+» στην πρόταση του Α. Τσίπρα για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Να κατεβάσουν τους τόνους προσπαθούν τώρα στην Κουμουνδούρου, μετά την, υψηλών τόνων, αντίδραση των «53+» στην πρόταση του Α. Τσίπρα για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Τώρα ουσιαστικά ανοίγει ο διάλογος και ο Α. Τσίπρας δεν έκανε τίποτε άλλο από το να καταθέσει την άποψή του, μήπως δεν έχει το δικαίωμα αυτό;», αναρωτιόταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει καταλήξει ακόμη στο θέμα της προεδρικής εκλογής. «Έτσι κι αλλιώς -συμπλήρωνε- το θέμα θα απασχολήσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», όπου προφανώς θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Συνεπώς, ειρήνη ημίν! 

Πάντως αν διαβάσει κανείς το κείμενο 11 σημείων των «53+» που συνέταξαν ενόψει συνεδρίου, αντιλαμβάνεται ότι η «κόντρα» για την εκλογή του Προέδρου είναι απλώς το «κερασάκι στην τούρτα». 

Το βασικό θέμα είναι και παραμένει το Μνημόνιο:

«Θα χρειαστεί -ζητούν- να συνεννοηθούμε χωρίς διπλές γραμμές και να εκπονήσουμε σχέδιο απεγκλωβισμού από ένα πρόγραμμα ξένο για την Αριστερά, εχθρικό για τις λαϊκές τάξεις». 

Απορρίπτοντας συλλογιστικές του τύπου, «το δικό μας Μνημόνιο δεν είναι τόσο σκληρό όσο τα προηγούμενα», οι «53+» αφήνουν βαριά μομφή και για έναν ακόμη λόγο:

«Οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν τηρήθηκαν όπως είχαμε σχεδιάσει, υπήρξαν κρίσιμες αποφάσεις ερήμην των μελών και των εκλεγμένων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ». 

Απορρίπτουν εξάλλου το «πάση θυσία στην κυβέρνηση», ερώτημα στο οποίο απαντούν καταφατικά πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα υποστηρίζουν, «είμαστε στην κυβέρνηση όχι πάση θυσία, αλλά όσο θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και τους ποικίλους εκβιασμούς μπορούμε με αριστερή οπτική να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων». 

Ενώ, παρότι χαιρετίζουν τις εξελίξεις σε χώρες όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία, παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί στα «ανοίγματα» του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία «έχει την πρώτη ευθύνη για τις δραματικές ως προς τη ζωή των ανθρώπων, εξελίξεις».


σχετικα αρθρα