current views are: 6

19 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση12:24

Λεβέντης: Βάλσαμο η απλή αναλογική – Να τιμωρηθούν από τον λαό όσοι δεν ψηφίσουν τον εκλογικό (Βίντεο)

«Αισθάνομαι ότι την Πέμπτη είναι η κρισιμότερη ψηφοφορία. Η πρώτη φορά που παρέχεται η ευκαιρία στη Βουλή να ψηφίσει δημοκρατικά είναι η προσεχής Πέμπτη, όσοι δεν ψηφίσουν πρέπει να τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Δημοσίευση 12:24’

«Αισθάνομαι ότι την Πέμπτη είναι η κρισιμότερη ψηφοφορία. Η πρώτη φορά που παρέχεται η ευκαιρία στη Βουλή να ψηφίσει δημοκρατικά είναι η προσεχής Πέμπτη, όσοι δεν ψηφίσουν πρέπει να τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Αισθάνομαι ότι την Πέμπτη είναι η κρισιμότερη ψηφοφορία. Η πρώτη φορά που παρέχεται η ευκαιρία στη Βουλή να ψηφίσει δημοκρατικά είναι η προσεχής Πέμπτη, όσοι δεν ψηφίσουν πρέπει να τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης, ενόψει της ψηφοφορίας για τον νέο εκλογικό νόμο.

Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «βάλσαμο, που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα» την απλή αναλογική και πρόσθεσε πως είναι για πολλές δεκαετίες το αίτημα της πολιτικής Ελλάδας.

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, είπε:

Τη ΝΔ την αντιλαμβάνομαι. Ήταν πάντα υπέρ της ενισχυμένης, να της δωρίζουμε βουλευτές. Έχουν κάνει τις επιλογές τους, θέλουν να κυβερνούν με το ζόρι, χωρίς τη θέληση της κοινωνίας. Νομίζει ότι ισχυρή είναιη κυβέρνηση που έχει πολλούς βουλευτές στη Βουλή. Εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν ότι η απλή αναλογική είναι βόμβα σε βάρος της δημοκρατίας, οι ίδιοι είναι βόμβα.

«Τι κι αν ο Τσίπρας έχει 153 βουλευτές; Όλοι ξέρουν ότι είναι κυβέρνηση μειοψηφίας, θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα 3-4 κομμάτων.

Αναφερόμενος στη στάση του Ποταμιού είπε πως αν την Πέμπτη δεν ψηφίσει τον νόμο, τότε είναι φανερή η συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη.

Όσον αφορά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, είπε ότι «αν δεν ψηφίσει την απλή αναλογική, προδίδει όλους τους ψηφοφόρους του κόμματος» και εκτίμησε:

Το πιο πιθανό, αν δεν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, είναι συμφωνία Ποταμιού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε πως δεν έχει εγκαταλείψει το αίτημα της οικουμενικής κυβέρνησης

Όπως σημείωσε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, «δεν φτάνει η απλή αναλογική, τους λίγους μήνες που θα μείνει στην εξουσία πρέπει να τους συνοδεύει από ενέργειες συναίνεσης».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι «η απλή ανολογική είναι στα χέρια της Φώφης. Αν δεν το κάνει θα την τιμωρήσει ο ελληνικός λαός».

 


σχετικα αρθρα