Στην Ελλάδα αποφασίζει η δικαιοσύνη, και αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον Real FM, η βουλευτής και συντονίστρια εξωτερικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Στην Ελλάδα αποφασίζει η δικαιοσύνη για τα θέματα αυτά, αυτό και θα συμβεί με την δικαιοσύνη, η οποία θα συνυπολογίσει τα πάντα και τις «πράξεις» των οκτώ στρατιωτικών και θα κρίνει και η απόφαση της δικαιοσύνης, πιστεύω, ότι θα γίνει σεβαστή.

Στο ερώτημα, εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να επιχειρήσει εξαγωγή της κρίσης, με οποιοδήποτε τρόπο, προς την Ελλάδα, η κ. Μπακογιάννη απάντησε:

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τέτοιου είδους εξέλιξη. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Δεν πιστεύω ότι είναι στις προτεραιότητες του Ερντογάν στη φάση αυτή. Αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν παλεύει για την ύπαρξή του. 

«Γιατί μπορεί να βγήκε κυρίαρχος από αυτή τη κρίση, σε προσωπικό επίπεδο και σε εσωτερικό επίπεδο να είναι αυτό που λένε “ο απόλυτος άρχων”, από την άλλη μεριά όμως ηγείται, αυτή τη στιγμή, μιας χώρας βαριά λαβωμένης. Μιας χώρας που θα χρειαστεί πάρα πολύ χρόνο για να μπορέσει να ξαναβρεί τους ρυθμούς της», πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.