Με εύσημα αλλά και… προειδοποιήσεις γυρνάει ο Πιερ Μοσκοβισί από την Αθήνα, καθώς με ανάρτησή του στο Blog του, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να μη χαλαρώσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων .

Ο επίτροπος τονίζει πως, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, «μία νέα ιστορία γράφεται» και προσθέτει:

Η συμφωνία έκλεισε (…) επιβεβάιωσε πως η χώρα θα παραμείνει προσδεδεμένη εντός της ζώνης του ευρώ. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από ένα Grexit. Έναν χρόνο πριν είχα αντιταχθεί σε αυτό το ενδεχόμενο. Τώρα πετυχαίνουμε όλοι μαζί και θέλω και εγώ να συμβάλω σε αυτό.

Παράλληλα, όμως, προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να χαλαρώσει.

«Οι τρέχουσες εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά οι προσπάθειες δεν πρέπει να χαλαρώσουν σε καμία περίπτωση. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο και τα μηνύματα προς τους επενδυτές και τους εταίρους της Ελλάδας πρέπει να είναι σαφή: αμέλεια και πισωγυρίσματα δεν θα γίνουν δεκτά», τονίζει ο Μοσκοβισί και προσθέτει:

Όλοι έχουν επικεντρωθεί στη φάση της εφαρμογής, έπειτα από τη σταθεροποίηση. Μην ξεχνάτε τη δράση στο πεδίο της φορολόγησης, τη μάχη ενάντια στην απάτη και τη φοροδιαφυγή, το τέλος της ειδικής μεταχείρισης και τη βελτίωση της είσπραξης φόρων.

Ακόμη, τονίζει ότι πρέπει να επισπευσθεί η επιστροφή της εμπιστοσύνης και η τόνωση της ανάκαμψης «συμπεριλαμβανόμενης της συμφωνίας του ΔΝΤ έως το τέλος του 2016 για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους».