«Δεν μπορούμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στα μεγάλα λόγια, τις ανεύθυνες πράξεις και τις μηδενικές πολιτικές», είπε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία εστίασε την κριτική της προς την κυβέρνηση ειδικά στον Τουρισμό (ως αρμόδια τομεάρχης) κατηγορώντας την για πλήρη αποτυχία.

«Ποτέ μια κυβέρνηση δεν έκανε τόσο λίγα πράγματα για τον Τουρισμό και δεν φάνηκε τόσο ανεπαρκής στο σύνολο της πολιτικής της σε μια ιστορικά κρίσιμη συγκυρία», ανέφερε.

 Για να αιτιολογήσει επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, «το μύθο της άρσης του καμποτάζ», την «ανυπαρξία επενδύσεων» στον τουριστικό τομέα, λόγω της έλλειψης του χωροταξικού και ειδικού κεφαλαίου στον αναπτυξιακό νόμο, το «κυβερνητικό επικοινωνιακό μπλακ άουτ» με αποτέλεσμα να λιμνάζει και ο Τουρισμός της Αθήνας και να φέρνουν το γύρο του κόσμου «εικόνες εμπόλεμες ζώνης» της πρωτεύουσας.

 Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε πως με τους ερασιτεχνισμούς της χειρισμούς η κυβέρνηση εξέθεσε τη χώρα παγκοσμίως, προκάλεσε τριγμούς και έσπειρε αμφιβολίες για τη σταθερότητα της χώρας και αυτό που κάνει σήμερα είναι να εξυπηρετεί το κομματικό της συμφέρον γαντζωμένη στην εξουσία και μην τολμώντας τις αναγκαίες υπερβάσεις. Τέλος, χαρακτήρισε «λίγο» τον ανασχηματισμό για να διαφοροποιηθεί η εικόνα της κυβέρνησης πόσο δε μάλλον για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ελπίδα στον τόπο.