Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στο «STAR Κεντρικής Ελλάδας», αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο τόνισε:

«Έχει κανείς Έλληνας αμφιβολία, ότι αν ο κ. Τσίπρας ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις δε θα έφερνε εκλογικό νόμο τώρα; Θα έμενε με το μπόνους των 50 εδρών όπως έμεινε και το καλοκαίρι. Τώρα που είναι πίσω στα γκάλοπ, φέρνει ένα νόμο για να καταργήσει τη δύναμη του πρώτου κόμματος. Ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα, είναι πάντα με βάση τη μικροπολιτική και το κομματικό του συμφέρον».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως:

«η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές πάνω στην δυσαρέσκεια του κόσμου. Θα προσπαθήσει να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση. Αν όμως ο κ.Τσίπρας θεωρήσει ένα πρωί ότι οι εκλογές τον βολεύουν προσωπικά, ότι βολεύουν τον Καμμένο, ότι βολεύουν την παρέα του, θα πάει σε εκλογές. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό».

Για τις τηλεοπτικές άδειες ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι είναι μία αστεία ιστορία η οποία εξελίσσεται σε μία μεγάλη φάρσα.