Ως ''εμβάθυνση στη δημοκρατία'' χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας στον ΣΚΑΪ και στον Τάκη Χατζή στο ''Ακραίως'', τονίζοντας ότι έγινε αφότου επικυρώθηκε η σταθερότητα στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα:

Οι επιλογές μας γίνονται με βάση το αξιακό μας σύστημα. Ολοι θα κριθούν με τη στάση τους. Ειδικά η Νέα Δημοκρατία. Οσο για τα εργασιακά βλέπετε θα γίνει προσπάθεια και θα είναι επιτυχημένη. Προηγουμένως δίναμε μάχη για να βγει η χώρα από την κρίση και κάναμε την αξιολογηση. Σήμερα η χώρα έχει σταθερότητα, εγγύηση για την Ευρώπη με την στάση που κρατά αυτή την περίοδο. Αρα μας δίνεται η δυνατότητα για να ρυθμίσουμε θεσμικά ζητήματα. 
Τώρα που η αριστερά είναι στην κυβέρνηση προωθεί αυτό που τόσα χρόνια έλεγε.

Ο κ. Ρήγας πρόσθεσε ότι επί της ουσιας, ''εμείς έχουμε και στο πρόγραμμα ως άποψη την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών. Ανοίγουμε ένα θέμα τρία χρόνια πριν από τις εκλογές και δεν αιφνιδιάζουμε. Ολα τα κόμματα που είναι στην αντιπολίτευση και στο δημοκρατικό τόξο και έχουν κατεβάσει αυτοί πρέπει να πάρουν θέση. Κάποιοι πήραν θέση αντίθετη με ό,τι υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα''.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η χώρα να μην οδηγηθεί στην καταστροφή και πλεον αφού επετεύχθη αυτό, μπαίνουν σε εφαρμογή τα θεσμικά ζητήματα. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ερωτηθείς για το θέμα των πιλότων που ζήτησαν να εκδοθούν στην χώρα μας, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι ''θα τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο.  Αυτό είναι το σωστό και αξιακό''.