Μία ώρα και ένα τέταρτο διήρκησε το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις και υπήρξε ταύτιση απόψεων. 

Όπως σημείωναν πηγές της Συγγρού, «και αν υπήρξε στο παρελθόν κάποιο συννεφακι στις μεταξύ τους σχέσεις, δεν υπάρχει πια, ο καιρός είναι αίθριος και η ΝΔ, ειδικά σε ώρες μαχης, δεν έχει την πολυτέλεια να μην έχει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πρώτη γραμμή της». 

Η φράση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει του ζητήματος συνταγματικής αναθεώρησης που αναμένεται να ανοίξει την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας όπου έχει προαναγγείλλει να θέσει το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό με σκέψεις μάλιστα και για δημοψήφισμα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης με δηλώσεις του τελευταίο διάστημα είχε ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής προέδρου από το λαό όταν η ηγεσία της ΝΔ είχε βάλει φρένο σε ένα τέτοιο ζήτημα.  Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης έχει διατυπώσει την άποψη για εκλογή προέδρου από το λαό μόνο στην περίπτωση που οι τρεις πρώτες ψηφοφορίες στη βουλή δεν οδηγούν στην ανάδειξη προέδρου, υπό την προϋπόθεση να είναι ίδιοι οι υποψήφιοι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του πρώην προέδρου της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης κατά τη σημερινή συνάντηση επανέλαβε στον κ. Μητσοτάκη τις απόψεις του για την στρατηγική του κόμματος.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος έφτασε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα τέταρτο πριν τη μια, χαλαρός χωρίς γραβάτα, όπου τον υποδεχθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Μετά τη χειραψία οι δύο άντρες είχαν ένα σύντομο τυπικό διάλογο μπροστά στους φωτογράφους και στη συνέχεια οι πόρτες έκλεισαν για να ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντηση. Εξερχόμενος ο κ. Μεϊμαράκης περιορίστηκε να πει «όλα καλά».