ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2016, 13:37 / Ανανεώθηκε 20 Ιουλίου 2016, 23:30
Σε εξέλιξη η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο
Facebook Twitter Whatsapp

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη ημέρα, συζήτησης στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη ημέρα, συζήτησης στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Ωστόσο, οριστικό τέλος στα σενάρια για υπερψήφιση του εκλογικού νόμου από 200 ψήφους δίνει η αποσαφήνιση της στάσης της Χρυσής Αυγής, με την έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής.

«Αύριο ψηφίζουμε για εκλογικό νόμο, δεν ψηφίζουμε για την παραμονή της αναποτελεσματικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» ανέφερε στην ομιλία του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΜΑΡ), ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα δώσει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πως «ανταγωνίζονται σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς» και πρόσθεσε ότι «η πρόταση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της πολιτικής σταθερότητας».

Για «μόνιμη πολιτική ασάφεια στη χώρα» έκανε λόγο στην ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης, Χάρης Θεοχάρης.

«Κάνατε τα πάντα για να μείνετε στην καρέκλα, σήμερα θέλετε να καταστρέψετε την καρέκλα γιατί δεν μπορείτε να την κρατήσετε» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Χάρης Θεοχάρης.