''Για παραμύθι στις πλάτες των εργαζομένων'' μιλά το ΚΚΕ με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, τονίζοντας ότι ανοίγει τον δρόμο για νέες ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα.

 «Για ακόμη μία φόρα παίζεται, στις πλάτες των εργαζομένων, ένα κακοστημένο θέατρο, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, που μιλούσε για προστασία των συντάξεων, τη στιγμή που δρομολογούσε το τσάκισμά τους, τώρα βρήκε καινούργιο παραμύθι: Τη δήθεν προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, μέσω της κοινής δήλωσης των οργανώσεων του κεφαλαίου και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που παρουσιάζεται ως “εθνική γραμμή”» τονίζεται καταρχήν στην ανακοίνωση.

«Στην πραγματικότητα η δήλωση αυτή έχει στόχο την παραπλάνηση και τον εφησυχασμό των εργαζόμενων, τη στιγμή που όλοι μαζί, κυβέρνηση, κεφάλαιο, τρόικα, τους σκάβουν το λάκκο. Όχι μόνο δεν οδηγεί σε κατάργηση κάποιου απ’ τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν διαμορφώσει τη σημερινή εργασιακή ζούγκλα, αλλά ανοίγει και το δρόμο για νέες ανατροπές σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα» προσθέτει το σχόλιο του ΚΚΕ, καταλήγοντας:

Όσο για την προσπάθεια του υπουργού να εμφανιστεί μόνο το ΔΝΤ ως ο “κακός” της υπόθεσης, αυτή έχει στόχο να εξωραΐσει και να κρύψει τις απαιτήσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, που κινούνται στην ίδια αντεργατική κατεύθυνση.