Σεβαστάκης στο «Ακραίως»: Δεν πιστεύω ότι είναι κλειστός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών

Σεβαστάκης στο «Ακραίως»: Δεν πιστεύω ότι είναι κλειστός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών

Για την επερχόμενη ψηφοφορία και την πρόταση εκλογικού νόμου της κυβέρνησης μίλησε στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, λέγοντας ότι ακόμα και εντελώς αποκλίνοντα μπορούν να συστήσουν κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη:

Πάντα θα έχουμε ένα έλλειμμα διαδικασιών, αλλά είναι καταληπτή η έννοια της αναλογικής. Στην κοινωνία έχει πολυδιαίρεση το σύστημα, έχει μικρά κόμματα και λιγότερες πειθαρχίες. Αυτό προσπάθησε να εισηγηθεί η κυβέρνηση. Έγινε μια μόχλευση στο σύστημα, φάνηκαν οι ανασφάλειες και έγινε διάλογος.To bonus είναι ένα θέμα. Εχει δείξει η πράξη ότι και απολύτως αποκλίνοντα κόμματα μια χαρά συνδυάζονται. Την ευθραυστότητα και την σταθερότητα οι οικονομίες την φτιάχνουν. 

Σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ''το βασικό επιχείρημα στη νέα προσέγγιση χρησιμοποιούνταν ως μοχλός για να παίρνουν δουλειές από το δημόσιο. Ο βασικό πυρήνης σύλληψης που υπάρχει είναι αυτός:  Ελπίζω να πληρωθούν οι θέσεις του ΕΣΡ με κοινή συναίνεση. Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι κλειστός αριθμός. Το σύστημα θα αναπτυχθεί θα μπορέσει να αντέξει κι άλλους''. 

Ο κ. Σεβαστάκης έκανε σχόλιο και για την κατάσταση στην Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η ''χώρα μας είναι μια σταθερή χώρα μέσα σε ένα χάος. Έχουμε την πιο σταθερή χώρα παρά τα προβλήματα που έχουμε.''

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο