Για την επερχόμενη ψηφοφορία και την πρόταση εκλογικού νόμου της κυβέρνησης μίλησε στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, λέγοντας ότι ακόμα και εντελώς αποκλίνοντα μπορούν να συστήσουν κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη:

Πάντα θα έχουμε ένα έλλειμμα διαδικασιών, αλλά είναι καταληπτή η έννοια της αναλογικής. Στην κοινωνία έχει πολυδιαίρεση το σύστημα, έχει μικρά κόμματα και λιγότερες πειθαρχίες. Αυτό προσπάθησε να εισηγηθεί η κυβέρνηση. Έγινε μια μόχλευση στο σύστημα, φάνηκαν οι ανασφάλειες και έγινε διάλογος.To bonus είναι ένα θέμα. Εχει δείξει η πράξη ότι και απολύτως αποκλίνοντα κόμματα μια χαρά συνδυάζονται. Την ευθραυστότητα και την σταθερότητα οι οικονομίες την φτιάχνουν. 

Σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ''το βασικό επιχείρημα στη νέα προσέγγιση χρησιμοποιούνταν ως μοχλός για να παίρνουν δουλειές από το δημόσιο. Ο βασικό πυρήνης σύλληψης που υπάρχει είναι αυτός:  Ελπίζω να πληρωθούν οι θέσεις του ΕΣΡ με κοινή συναίνεση. Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι κλειστός αριθμός. Το σύστημα θα αναπτυχθεί θα μπορέσει να αντέξει κι άλλους''. 

Ο κ. Σεβαστάκης έκανε σχόλιο και για την κατάσταση στην Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η ''χώρα μας είναι μια σταθερή χώρα μέσα σε ένα χάος. Έχουμε την πιο σταθερή χώρα παρά τα προβλήματα που έχουμε.''