current views are: 6

21 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση09:30

«Όχι» του Εφετείου στον Τσοχατζόπουλο για το αίτημα αποφυλάκισης

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Εφετείου στο αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δημοσίευση 09:30’

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Εφετείου στο αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Εφετείου στο αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για παράνομες αμοιβές που είχε λάβει από εξοπλιστικά προγράμματα, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου στην αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης ποινής, ευχαρίστησε τους Εφέτες «διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας χθες» και συνέχισε:

Θέλω να σας εξηγήσω πως ζητάω την αποφυλάκισή μου διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί…Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει “ως εδώ”. Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο…Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!

Απορριπτική ήταν νωρίτερα και η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας με σκεπτικό πως ο πρώην υπουργός Άμυνας είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων. 

Οπως ανέφερε η εισαγγελέας κ.Δημητριαδου, το δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψη του πως ο κ.Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση: «συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής».  
Κατά την εισαγγελική λειτουργό οποιαδήποτε προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. 
Η υπεράσπιση του Α. Τσοχατζόπουλου τόνισε πως ο πρώην υπουργός δεν έχει απολύτως καμία οικονομική δυνατότητα και δεν είναι σε θέση να διαπράξει νέα αδικήματα.

 Ο συνήγορος του πρώην υπουργού Λεωνίδας Κότσαλης είπε, μεταξύ άλλων, πως ο εντολέας του «έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων…ζει με τη σύνταξη του…», ενώ ο έτερος συνήγορος Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού, η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ’ οίκον περιορισμό». Ο Κ.Παγορόπουλος τόνισε στο δικαστήριο πως δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συνθλιβεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος επειδή είναι «το σύμβολο κάθαρσης μιας άλλης εποχής». Ο συνήγορος μάλιστα αναρωτήθηκε: «Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή;»

 


σχετικα αρθρα