Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε  η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης, που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες από τον πρωθυπουργό «δεν διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε Ιατρικό Προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορεί με ανακοίνωσή της τον Αλ. Τσίπρα «ότι διεκδίκησε και κέρδισε επάξια τον τίτλο του “Μαυρογιαλούρου”», Επίσης αναφέρει πως «αποδεικνύεται άλλη μια φορά, ότι είναι επικίνδυνο να  τον πιστεύει κανείς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας διεκδίκησε και κέρδισε επάξια τον τίτλο του “Μαυρογιαλούρου” .

Στις 15 Ιουλίου, σε μια φιέστα φτηνής προπαγάνδας, εμφανιζόταν να εγκαινιάζει το νοσοκομείο Σαντορίνης και να βεβαιώνει ότι “ οι νέες γυναίκες του νησιού μπορούν να γεννούν εδώ”.

Λίγες μέρες αργότερα, έγκυες γυναίκες μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία, ακόμη και στην Κρήτη, με επείγουσα διακομιδή.

Αποδεικνύεται έτσι, άλλη μια φορά, ότι είναι επικίνδυνο να πιστεύει κανείς τον κ. Τσίπρα.

Η αλήθεια, άλλωστε – και την είχε επισημάνει η Νέα Δημοκρατία – είναι ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης είχε κατασκευαστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και το μόνο που έκαναν ήταν να μεταφέρουν εκεί το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας.

Η αλήθεια είναι ότι με φιέστες δεν βελτιώνεται η καθημερινότητα των Ελλήνων. Η κοινωνία απαιτεί σοβαρές λύσεις και όχι επικοινωνιακές απόπειρες εμπαιγμού».