Σε κατηγορηματική διάψευση όλων των πληροφοριών που θέλουν να υπάρχει ένταση στο Αιγαίο μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, είτε για τα φουσκωτά είτε για τα F16, προχώρησε από το βήμα της Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε ότι έχει δημιουργηθεί από αξιωματικούς μηχανισμός ενημέρωσης που είναι σε θέση να δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«Ότι χρειάζεστε να επικοινωνείτε μαζί μας, μη βασίζεστε σε αναρτήσεις που πολλές φορές γίνονται εκ του πονηρού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Από κει και πέρα ο υπουργός υπερασπίστηκε την τροπολογία που έκανε δεκτή και αφορά στο συνδικαλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πριν λίγα χρόνια δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

«Πρέπει να τελειώσουν οι υπόγειες διαδρομές», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφέροντας παραδείγματα που στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνδικαλίζονταν εμμέσως. «Σας διαβεβαιώνω ότι όσο θα είμαστε στη κυβέρνηση και θα έχουμε την ευθύνη στο ΥΠΕΘΑ δεν θα πάει χαρτάκι ποτέ για τις κρίσεις στο στράτευμα», πρόσθεσε.