current views are: 9

21 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση16:46

Με 179 ψήφους ο εκλογικός νόμος στη Βουλή – Από τις μεθεπόμενες κάλπες η εφαρμογή του

Δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 200 ψήφων και επίσημα  ο εκλογικός νόμος, όπως αναμενόταν άλλωστε έπειτα από την αποχώρηση της Χρυσής Αυγής, από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. 

Δημοσίευση 16:46’

Δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 200 ψήφων και επίσημα  ο εκλογικός νόμος, όπως αναμενόταν άλλωστε έπειτα από την αποχώρηση της Χρυσής Αυγής, από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. 

Δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 200 ψήφων και επίσημα  ο εκλογικός νόμος, όπως αναμενόταν άλλωστε έπειτα από την αποχώρηση της Χρυσής Αυγής, από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης συγκέντρωσε 179 θετικές ψήφους, σε σύνολο 281 ψηφισάντων,  από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων, αλλά και τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. «Ναι» σε όλα τα άρθρα εκτός από 3 προβλέπει τη διατήρηση του πλαφόν 3% ψήφισε το ΚΚΕ.

Καταψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι – με κατά περίπτωση διαφοροποιήσεις βουλευτών σε άρθρα, όπου ψήφισαν «παρών.  Από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκε ο   βουλευτής προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους Γιάννης Δημαράς

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Στάθης Παναγούλης ψήφισε παρών στο άρθρο 2, στο άρθρο 1 ναι και στα υπόλοιπα όχι. 

Ο Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε σε όλα τα άρθρα ναι, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος παρών στο 1 και στα υπόλοιπα όχι, όπως επίσης και ο Χάρης Θεοχάρης.

Ειδικότερα οι βουλευτές ψήφισαν ως εξής:

  • Άρθρο 1 «Ναι» 180 – «Όχι» 81 – «Παρών» 20
  • Άρθρο 2 «Ναι» 179 – «Όχι» 83 – «Παρών» 19
  • Άρθρο 3 «Ναι» 164 – «Όχι» 101 – «Παρών» 17
  • Άρθρο 4 «Ναι» 179 – «Όχι» 86 – «Παρών» 16
  • Άρθρο 5 «Ναι» 179 – «Όχι» 86 – «Παρών» 16 

Η αντιπαράθεση που προηγήθηκε ήταν σκληρή και σε αρκετές στιγμές οι τόνοι σημειώθηκαν υψηλοί τόνοι. Πέραν από την αναμενόμενη κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του πρωθυπουργού, αλλά και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε πως μετέδωσε λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία το Newpost:

Live bloging*


σχετικα αρθρα