current views are: 8

21 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση16:45

Αποχώρησε η ΧΑ από τη συζήτηση για τον εκλογικό – Μιχαλολιάκος: Δε συμμετέχουμε σε ανατολίτικα παζάρια

Αποχώρησε από τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο η Χρυσή Αυγή, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Δημοσίευση 16:45’

Αποχώρησε από τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο η Χρυσή Αυγή, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Αποχώρησε από τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο η Χρυσή Αυγή, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Την εν λόγω κίνηση είχε προαναγγείλει ο ειδικός αγορητής του κόμματος Γιάννης Λαγός την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως η ΧΑ δε συμμετέχει «σε αυτό το ανατολίτικο παζάρι» και πρόσθεσε:

Ας μην μιλάτε για αγνή άδολη λογική αλλά για ένα ανατολίτικο παζάρι. Σε αυτή την ιστορία η Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχει.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υποστηρίζοντας ότι έχουν την ίδια εθνοκτόντο πολιτική, ενώ μίλησε για «εκτεταμένη εκστρατεία λάσπης και παραπληροφόρησης» που δέχεται το κόμμα του, με ισχυρισμούς, όπως είπε, ότι «η Χρυσή Αυγή έχει κάνει συμφωνία κάτω από το τραπέζι με αντάλλαγμα την δίκη της».

«Δέκα μέρες λάσπης, παραπληροφόρησης και ατέλειωτα ανατολίτικα παζάρια στα οποία δεν συμμετέχει η Χρυσή Αυγή», τόνισε o κ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε:

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια πολιτική. Αν ψήφιζε η Χρυσή Αυγή θα λέγατε είμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν ψηφίζαμε θα λέγατε είμαστε ουρά της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή δεν γίνεται ουρά κανενός. Ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε να επιλέξουμε τίποτα, γιατί ακολουθείτε την ίδια πολιτική των εθνοκτόνων μνημονίων.

Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ακόμα, ότι ο εκλογικός νόμος δεν είναι άσχετος με την πολιτική των «χοτ σποτς», χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο την το ενδεχόμενο κατάργησης του πλαφόν του 3%, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν επιτρέπει ψήφο στους ομογενείς γιατί φοβάται.

Απάντησε στην εκστρατεία λάσπης που εκτοξεύτηκε κατά της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι δεν ήρθε σε επαφή με κανένα κόμμα για τον εκλογικό νόμο, ούτε κανένα αλισβερίσι υπήρξε όπως κάποιοι συκοφάντες διέδιδαν.

Ακόμη, σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία για μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 και για την ψήφο των Ελλήνων Ομογενών, κάτι που προβλέπεται στο Σύνταγμα (άρθρο 51, παρ. 4) από την αναθεώρηση του 2001.

Τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος προειδοποίησε πως οποιαδήποτε μείωση του πλαφόν του 3% θα ήταν εθνικό έγκλημα, καθώς θα άνοιγε την “κερκόπορτα” της Βουλής στους πράκτορες της Άγκυρας.

 


σχετικα αρθρα