«Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει παρέλθει», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας πως ο νέος εκλογικός νόμος αφορά τις επόμενες γενιές.

Στην ομιλία του στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως η συζήτηση γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισε:

Είναι ανάγκη  να βρούμε κοινούς στόχους όταν η χώρα περιβάλλεται από ένα ρευστό περιβάλλον. Το πατριωτικό καθήκον όλων μας επιτάσσει να βρούμε τους κοινούς αυτούς τόπους. 

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα με σοβαρότητα, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει σταθερότητα σε αυτή τη δύσκολη περιοχή, στο εσωτερικό μέτωπο οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των αρμόδιων σωμάτων εμπεδώνουν αίσθημα ασφάλειας στην πατρίδα», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

Το εκλογικό σύστημα δεν είναι αυτό που συμβάλλει στη σταθερότητα των κυβερνήσεων, το εκλογικό σύστημα αποτυπώνει τη βούληση του λαού. Ο πολίτης έχει αποδεσμευθεί από την παραδοσιακή σχέση του με τα κόμματα, έχει διαφορετική κουλτούρα. Η ευθύνη όλων μας ήταν και είναι να εμπνεύσουμε την κοινωνία και η κοινωνία εμπνέεται όταν υπάρχουν πρωτοβουλίες που της δίνεις τη δυνατότητα του συλλογικού «εμείς».