Κουρουμπλής: Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει παρέλθει

Κουρουμπλής: Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει παρέλθει

«Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει παρέλθει», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας πως ο νέος εκλογικός νόμος αφορά τις επόμενες γενιές.

Στην ομιλία του στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως η συζήτηση γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισε:

Είναι ανάγκη  να βρούμε κοινούς στόχους όταν η χώρα περιβάλλεται από ένα ρευστό περιβάλλον. Το πατριωτικό καθήκον όλων μας επιτάσσει να βρούμε τους κοινούς αυτούς τόπους. 

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα με σοβαρότητα, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει σταθερότητα σε αυτή τη δύσκολη περιοχή, στο εσωτερικό μέτωπο οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των αρμόδιων σωμάτων εμπεδώνουν αίσθημα ασφάλειας στην πατρίδα», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

Το εκλογικό σύστημα δεν είναι αυτό που συμβάλλει στη σταθερότητα των κυβερνήσεων, το εκλογικό σύστημα αποτυπώνει τη βούληση του λαού. Ο πολίτης έχει αποδεσμευθεί από την παραδοσιακή σχέση του με τα κόμματα, έχει διαφορετική κουλτούρα. Η ευθύνη όλων μας ήταν και είναι να εμπνεύσουμε την κοινωνία και η κοινωνία εμπνέεται όταν υπάρχουν πρωτοβουλίες που της δίνεις τη δυνατότητα του συλλογικού «εμείς».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο