Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τον εκλογικό νόμο αλλά και τα τρέχουσα ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί την εξαπάτηση των εργαζομένων και υποστήριξε πως κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν αντέδρασε σε αυτή την κυβερνητική πολιτική «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις. Η ΕΚ παίζει τον ρόλο του λαγού στα αντεργατικά μέτρα», υπογράμμισε.

Σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, «υπάρχει στρατηγική ταύτιση όλων των κομμάτων με εξαίρεση το ΚΚΕ» είπε και συνέχισε:

Η υπερπροβολή των αντιπαραθέσεων για τον εκλογικό νόμο και τις τηλεοπτικές άδειες υπηρετεί την τακτική του αποπροσανατολισμού.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κατηγόρησε ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να περιορίσει τα αντιπολιτευόμενα σε αυτή ΜΜΕ».

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, υποστήριξε πως αυτός έρχεται για να εξασφαλίσει «μεγαλύτερη συναίνεση ανάμεσα στα κόμματα» και υπογράμμισε πως:

Η διαφωνία έγκειται στο πώς θα επιτευχθεί και ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Ο στόχος της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους ήταν περισσότερο για να δώσει την εικόνα μιας πλατιάς συναίνεσης, για να χρυσώσει το χάπι στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της.

Ταυτόχρονα διαμήνυσε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει την ψήφο στα 17, την κατάργηση του μπόνους, ενώ θα καταψηφίσει το πλαφόν 3% στην είσοδο στη Βουλή, ενώ υποστήριξε ότι «όποιο σύστημα κι αν ισχύσει, οι κυβερνήσεις θα εφαρμόζουν πολιτικές σε βάρος του λαού».