current views are: 6

21 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση19:29

Γεννηματά κατά Τσίπρα: Ψάξτε αλλού για θηράματα στις παγίδες σας (Βίντεο)

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στο πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στην κατάθεση του νομοσχεδίου της απλής αναλογικής εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 

Δημοσίευση 19:29’

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στο πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στην κατάθεση του νομοσχεδίου της απλής αναλογικής εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στο πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στην κατάθεση του νομοσχεδίου της απλής αναλογικής εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά

 Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη σχετική συζήτηση η κ. Γεννηματά τόνισε πως δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητά συνενόχους στο κόμμα της για να κάνει τα «τερτίπια της». 

«Ψάξτε  αλλού για θηράματα στις παγίδες σας», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε τέχνασμα βάζοντας τον αρμόδιο υπουργό να μιλά για μικρότερο μπόνους, να τη διαβεβαιώνει προσωπικά για ευρύτερη συνεννόηση, για ένα σύστημα απλής αναλογικής και μετά από λίγες μέρες με διαδικασία fast- track, να φέρνει ένα αποσπασματικό νομοσχέδιο. 

Ακόμα η κ. Γεννηματά έστειλε κρυστάλλινο μήνυμα στο εσωτερικό της παράταξής της λέγοντας:

Το ξεκαθαρίζω! Η λεηλασία της δημοκρατικής παράταξης τελείωσε! Και όποιος σκέφτεται τον εαυτό του υπουργό με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τσόντα καλά θα κάνει να βρει από τώρα χώρο στα ψηφοδέλτιά τους.

Ακόμα σε μια λογική ίσων αποστάσεων διευκρίνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια της επερχόμενης κυβέρνησης να «ξεψηφίσει» την απλή αναλογική.

Για τη πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ που ήταν και αυτή στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής είπε πως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που την απέρριψε δύο φορές.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η κυβέρνησή της με την πολιτική της «διευκολύνει τη Δεξιά παλινόρθωση». Είπε επίσης ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της μόνο με μία ευρεία εθνική συνεννόηση πάνω σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, ωστόσο διευκρίνισε ότι «η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης τελείωσε».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι «αδιαφορεί προκλητικά για την ψήφο των ομογενών».

«Ας μη κοιτούν προς τα εμάς όσοι ψάχνουν είτε άλλοθι και δεκανίκια είτε “πρόθυμους και χρήσιμους ηλιθίους”», κατέληξε η κ. Γεννηματά.


σχετικα αρθρα