Ως ''ηχηρό ράπισμα στις δυνάμεις του λαϊκισμού και νίκη για τη δημοκρατία'' έκανε λόγο στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή ο κ. εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης σε σχέση με την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει αναλυτικό πρόγραμμα για τα εργασιακά τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση: 

H αξιολόγηση πρέπει να γίνεται. Αυτά που ζούμε στη Βουλή ξεπερνούν κάθε λογικό άνθρωπο. H NΔ ετοιμάζεται πολύ εντατικά σε ένα πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή, μίλησε για την ''ιδεολογική αναφορά στο DNA της ΝΔ σε σχέση με την αριστερά, τονίζοντας ότι στο κόμμα ως απαραίτητη ενσωματώνεται η μείωση των φόρων, σαν εργαλείο στο οποίο θα επικεντρωθεί η ανάπτυξη''. 

Στην συνέχεια ανέλυσε την διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι '' η αριστερά πρεσβεύει μια δικαιοσύνη στο συσσίτιο, ενώ η ΝΔ μέσα από την αναδιανομή του πλούτου θα παλέψει για τους αδύναμους. H μείωση του ΦΠΑ είναι θεμελιακή θέση της ΝΔ. Η μείωση του φόρου εισοδήματος και των φόρων των επιχειρήσεων επίσης είναι στόχος. Δεν θα επιτρέψουμε να αυξηθούν περαιτέρω''. 

Ο κ. Βρούτσης σχολίασε και τον θόρυβο που προκλήθηκε από τα εγκαίνια του νοσοκομείου της Θήρας:

Για πέντε γιατρούς βάπτισαν το κέντρο υγείας νοσοκομείο.
Δεν πήγαν γιατί ήταν κοροϊδία τα εγκαίνια. Θα πάω στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου γιατί είναι πραγματικό έργο και πίσω από αυτό είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.