Σκληρή απάντηση επεφύλαξε στην επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ΑΠΘ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τονίζοντας ότι ''η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της συνεχίζουν να προτρέπουν σε εφαρμογή των μεθόδων ακραίας καταστολής''. 

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα:

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της αφού βλέπουν ότι δεν υλοποιούνται οι προσδοκίες τους, συνεχίζουν να προτρέπουν σε εφαρμογή των μεθόδων ακραίας καταστολής που τόσα χρόνια εφάρμοσαν και οι οποίες δεν έχουν αποδώσει ούτε στα Εξάρχεια ούτε αλλού.

Οσες συνδυασμένες επικοινωνιακές ενέργειες κάνουν ωθώντας πανεπιστημιακούς και άλλους κύκλους, οδηγούνται σε αποτυχία λόγω έλλειψης στρατηγικής. Η θερινή τους επικοινωνιακή εκστρατεία είναι μία επίθεση στο κενό.

Οι καθημερινές επιτυχίες σε θέματα ασφάλειας (Εξάρχεια, μαφίες, απάτες, φοροδιαφυγή) αποδεικνύουν τη σωστή στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο», επισημαίνοντας ότι «ενώ η Σύγκλητος έχει απευθύνει έκκληση για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος  υπουργός - σύμφωνα με δημοσιεύματα - διέταξε τις αστυνομικές αρχές να μην παρέμβουν».

«Ήδη συντελούνται από τους καταληψίες ζημιές στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και επιθέσεις σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καλούσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον κ. Τόσκα ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση.

Ζητούσε ακόμη από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει «εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα για εντολή του υπουργού να μην επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, εάν εγκρίνει μια τέτοια εντολή και εάν θεωρεί ότι, μετά από όλα αυτά, γεννούνται ποινικές ευθύνες».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τέλος την «υποβάθμιση που υφίσταται το Πανεπιστήμιο και την επιβάρυνση των πολιτών από το οικονομικό κόστος των ζημιών» και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει «εάν θεωρεί παρακρατική τη συμπεριφορά των ομάδων αυτών και εάν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια των πολιτών».