Δηκτικά σχόλια έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον ΣΚΑΪ για τον Αλέξη Τσίπρα, την επομένη της κοινοβουλευτικής μάχης για τον εκλογικό νόμο και της ψήφισης της πρότασης για απλή αναλογική με 179 ψήφους, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ψήφιση της απλής αναλογικής επειδή κατάλαβε ότι χάνει, προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά».

Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιτάχθηκε στον καιροσκοπισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, πράγμα που σημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα».
 
Για την επόμενη μέρα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι όποιος θέλει να αφήσει τον εαυτό του απέξω αναλαμβάνει και την ευθύνη και μίλησε για την ανάγκη επικαιροποίησης της θέσης του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, όπως είπε, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες τραγικές για την οικονομία.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε «κυνική και προσβλητική για τη δημοκρατία» τη στάση του πρωθυπουργού, ενώ αναφερόμενος στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απάντησε στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως δεν μπορεί να έχει ενοχική συμπεριφορά στο θέμα των συνεργασιών.
 
Στον απόηχο των εξελίξεων στην Τουρκία, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι το καθεστώς Ερντογάν απέχει πολύ από το δυτικό κράτος δικαίου και περιέγραψε τον διχασμό της τουρκικής κοινωνίας, από τη μία σε οπαδούς του Ερντογάν και από την άλλη σε Κούρδους και κεμαλικούς.
 
Επίσης, υπογράμμισε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό και να αποφευχθούν περιττές εντάσεις, τόσο στα ανατολικά σύνορά μας, όσο και στην Κύπρο.