current views are: 5

22 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση17:10

Μιχαλολιάκος: Ένα πραξικόπημα δώρο στον Ερντογάν

Πριν αναφερθώ εις τα του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, θεωρώ σημαντικό να δούμε τι ακολούθησε την αποτυχία της προσπάθειας για ανατροπή του καθεστώτος των νεο-οθομανών της Τουρκίας

Δημοσίευση 17:10’

Πριν αναφερθώ εις τα του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, θεωρώ σημαντικό να δούμε τι ακολούθησε την αποτυχία της προσπάθειας για ανατροπή του καθεστώτος των νεο-οθομανών της Τουρκίας

Πόση “δημοκρατία” αντέχει ένας “δημοκράτης”;

Πριν αναφερθώ εις τα του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, θεωρώ σημαντικό να δούμε τι ακολούθησε την αποτυχία της προσπάθειας για ανατροπή του καθεστώτος των νεο-οθομανών της Τουρκίας. Να αναφερθώ στα όσα είδαμε δημόσια να παρουσιάζονται από εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς και φυσικά από το διαδίκτυο.

Να δούμε εν τοιαύτη περιπτώσει πόση “δημοκρατία” αντέχουν όλοι αυτοί, οι οποίοι παριστάνουν τους “ευαίσθητους” για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Αφήνω κατά μέρος το γεγονός ότι άπαντες σε αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, οι οποίοι κατηγορούσαν τον Ερντογάν και δικαίως για απολυταρχισμό, ξαφνικά τον είδαν ούτε λίγο, ούτε πολύ σαν έναν μεγάλο υπέρμαχο της δημοκρατίας! Όλους αυτούς, που έχουν λησμονήσει τις σκληρές διώξεις ενάντια στην ελευθερία του τύπου, την -με αποδείξεις- δεδομένη διαφθορά του περιβάλλοντος Ερντογάν, καθώς επίσης και τη συστηματική γενοκτονία που γίνεται εδώ και δεκαετίες και από το καθεστώς Ερντογάν ενάντια στον Κουρδικό λαό, ο οποίος επιδιώκει την ελευθερία του.

Όλα αυτά τα ξέχασαν και ξαφνικά ο Ερντογάν έγινε ο μεγάλος αγωνιστής της δημοκρατίας για τα ενταύθα ορφανά του Μαρξ, καθώς και για τους λακέδες νεοφιλελεύθερους της ξενοκρατίας. Είδαμε, λοιπόν, μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος άτομα με ισλαμικές ενδυμασίες να λιντσάρουν στρατιώτες, να αποκεφαλίζουν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αποκεφαλίζει ο ISIS αιχμαλώτους, όπως είδαμε και στρατιώτες να έχουν εξευτελιστικά γυμνωθεί και να μαστιγώνονται δημόσια. Και όμως όλα αυτά δεν συγκίνησαν κανέναν από όλους αυτούς οι οποίοι παριστάνουν τους προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν περιμέναμε άλλωστε και τίποτε διαφορετικό. Άλλωστε, στην περίφημη Γαλλική Επανάσταση, την οποία λατρεύουν άπαντες οι παράγοντες του πολιτικού κατεστημένου, έγιναν πολύ χειρότερα…

Ας έλθουμε τώρα εις τα του πραξικοπήματος, το οποίο δεν πιστεύω στην ακραία θεωρία της συνωμοσίας, ότι ήταν στημένο από τον ίδιο τον Ερντογάν. Πιστεύω όμως ότι είχε λάβει γνώση για το επικείμενο συμβάν και είχε λάβει τα μέτρα του, κρίνοντας ότι θα μπορέσει να το εξουδετερώσει και να αναδειχθεί ακόμη ισχυρότερος μετά την αποτυχία του.

Το πραξικόπημα που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στην Τουρκία είχε την παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνει νωρίς το βράδυ, σε μία πολυσύχναστη τουριστική πόλη και χωρίς οι συνωμότες να γνωρίζουν που βρίσκεται ο κύριος στόχος τους, δηλαδή ο ίδιος ο Ερντογάν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα είχαμε και μία “πορτοκαλί” αντεπανάσταση μέσω των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, διαδικτύου κλπ. Αφήνοντας κατά μέρος την υποκρισία της Δύσεως και τα όσα τραγελαφικά και περίεργα έγιναν σε αυτό το πραξικόπημα για τα πανηγύρια, ας δούμε τώρα πως διαμορφώνεται η κατάσταση στην Τουρκία για τον Ερντογάν. Από το γεγονός αυτό είναι αναμφισβήτητο ότι ο Ερντογάν αναδεικνύεται πανίσχυρος και ότι θα εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό με κάθετρόπο. Ήδη, προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Ρωσσία και το Ισραήλ και αυτό τον οδηγεί από πλευράς γεωπολιτικής σε μία εξέχουσα και ισχυρή θέση, καθιστώντας τον ηγέτη μιας αναμφισβήτητα περιφερειακής δύναμης.

Την ισχύ του αυτή ο Ερντογάν είναι βέβαιον ότι θα την εκμεταλλευτεί, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει ανενόχλητη από μία αναβάθμιση της τουρκικής ισχύος. Πόσο μάλλον όταν εμμέσως επιρρίπτει τις ευθύνες για την προσπάθεια της ανατροπής του στην Δύση, προσδοκώντας, είναι ξεκάθαρο, ανταλλάγματα.

Σε αυτή την κρίσιμη περίσταση, η Ελλάδα δυστυχώς, ευρίσκεται στα χέρια κάποιων (και αναφέρομαι και στην αξιωματική αντιπολίτευση), οι οποίοι έχουν αποδεχθεί παθητικά την γεωπολιτική υποβάθμιση της χώρας μας και μοναδικό τους σκοπό έχουν τις κυβερνητικές θέσεις και όχι το απειλούμενο μέλλον του Έθνους.


σχετικα αρθρα