current views are: 19

24 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση17:06

Παυλόπουλος: Οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία

Το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε τις πύλες του όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχτεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σε μια σεμνή και λιτή τελετή. 

Δημοσίευση 17:06’

Το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε τις πύλες του όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχτεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σε μια σεμνή και λιτή τελετή. 

Το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε τις πύλες του όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχεται τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σε μια σεμνή και λιτή τελετή. 

Κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατία στον χώρο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής. 

Ο κ. Παυλόπουλος κατά τη δήλωσή του αναφέρθηκε στους κινδύνους διάβρωσης των θεμελίων της Δημοκρατίας, οι οποίοι όπως είπε έχουν πάρει πανευρωπαϊκές και σχεδόν παγκόσμιες διαστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, ο σημερινός εορτασμός έχει διττό συμβολισμό. Εμείς, οι Έλληνες, όπως είπε οφείλουμε -και μάλιστα στο διηνεκές- να μην λησμονούμε πως έχουμε χρέος, ως Λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία «όκωσπερ τείχεος». Και πέραν τούτου, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, μέσα από τη σημερινή επέτειο στέλνουμε μήνυμα στο μέτρο που μας αναλογεί κατά την Ιστορία μας και τις σύγχρονες προοπτικές μας, μήνυμα περ’ από τα σύνορά μας τόσο στην Διεθνή Κοινότητα όσο και, κυρίως, στους Εταίρους μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

«Μήνυμα το οποίο συνίσταται στ’ ότι πρέπει ν’ αγωνισθούμε όλοι οι Λαοί, ιδίως δε οι Λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε το δημοκρατικό ιδεώδες και η ανοιχτή κοινωνία που τούτο προϋποθέτει να επικρατήσουν εναντίον του πιο επικίνδυνου εχθρού τους, της απεχθούς τρομοκρατίας κατ’ εξοχήν του ISIS, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Επιπλέον δε πρέπει ν’ αγωνισθούμε από κοινού εναντίον των ακραίων κοινωνικών ανισοτήτων και υπέρ της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή ουσιαστικώς υπέρ του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, κορυφαίου πυλώνα του Ευρωπαϊκού και του εν γένει Δυτικού Πολιτισμού. Τα όσα προανέφερα σημαίνουν, ειδικότερα ως προς το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, ότι εμείς, οι Έλληνες, θ’ αγωνισθούμε όπως ξέρουμε ν’ αγωνιζόμαστε ώστε η Ευρώπη να μην γίνει, ποτέ ξανά, «σκοτεινή ήπειρος». 

Επίσης ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα γεγονότα στην Τουρκία στέλνοντας μήνυμα στήριξης.

«Η τελευταία μου επισήμανση, μ’ αφορμή την σημερινή επέτειο, αφορά τα όσα τεκταίνονται στην γείτονα και φίλη Τουρκία: Στηρίζουμε –και το καταστήσαμε σαφές ευθύς εξ αρχής- την συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία έναντι εκείνων που επιχείρησαν να την καταλύσουν. Όμως η νομίμως εκλεγμένη ηγεσία της Τουρκίας, ακριβώς επειδή διαθέτει την πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση αλλά και τηρώντας τις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μπορεί και πρέπει ν’ απαντήσει καταλλήλως στους πραξικοπηματίες μένοντας προσηλωμένη στον σεβασμό της Δημοκρατίας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.» 

 
 


σχετικα αρθρα