Έντονο παρασκήνιο σημειώθηκε κατά την χθεσινή γιορτή για τα 42 χρόνια της Δημοκρατίας, με τους διαλόγους μεταξύ των πολιτικών αρχηγών να παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον, ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Μια εξ αυτών ήταν εκείνη μεταξύ του Βασίλη Λεβέντη και του επικεφαλής του Ποταμιού με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να δηλώνει ότι δεν έλαβε πρόσκληση και τον Σταύρο Θεοδωράκη να του απαντάει ότι «Δεν πήρες εσύ πρόσκληση, πέφτει ο Τσίπρας».

Ωστόσο, στο στόχαστρο του Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται να μπήκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τον οποίο θέλησε να πειράξει λέγοντας : «Σταύρο, σου κόψαμε τις διακοπές;» και εκείνον να αποκρίνεται ότι βρισκόταν στα Χανιά.

Μερικοί εκ των αρχηγών θυμήθηκαν παλαιότερες εκδηλώσεις για την επέτειο της δημοκρατίας, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι η καλύτερη δεξίωση για εκείνον ήταν αυτή του 2004, την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την μεριά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι είχε παρευρεθεί για πρώτη φορά στη δεξίωση σε ηλικία 17 χρονών, συνοδεύοντας τον πατέρα της.

Ο Πρωθυπουργός από την άλλη μεριά, θυμήθηκε ότι πήγε για πρώτη φορά στην εκδήλωση το 2008 ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος τότε από την Καντίτσα Σάντος. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας​ αναφέρθηκε και σε ένα αστείο περιστατικό, αφού ο τότε πρόεδρος , Κωστής Στεφανόπουλος μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι η Καντίτσα ήταν η σύντροφος του.