current views are: 5

26 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση03:45

Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική

Ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Δημοσίευση 03:45’

Ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Μετά τις 6 το απόγευμα, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενώ θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Πρώτος ομιλητής ανέβηκε στο βήμα ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ακολούθησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Μπαλαούρας. 

«Πρόθεση της ΝΔ με την πρόταση της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι να κυνηγήσει μάγισσες ούτε αβασάνιστα να ταλαιπωρήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Στόχος της είναι να καταδικαστούν οι ανερμάτιστοι χειρισμοί της κυβέρνησης που με τη δήθεν διαπραγμάτευσή της χρέωσε τη χώρα με 86-100 δισ. ευρώ» υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

   Ο κ. Σταϊκούρας, επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε, χαρακτήριζε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής τους Γιάνη Βαρουφάκη, ως σημαντικό κεφάλαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

   «Μήπως για κάποιους στην κυβέρνηση το σχέδιο Β ήταν σχέδιο Α; Τι έπραξε ο πρωθυπουργός όταν είδε τον υπουργό του να οδηγεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού;»

   Κλείνοντας, κάλεσε την κυβέρνηση «να στηρίξει την πρόταση και να αποφύγει να κάνει μια ακόμα κυβίστηση», προσθέτοντας: «δεν τρέφουμε αυταπάτες, αυτές τις τρέφει κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ο κ. Τσίπρας».

   Από την πλευρά του, ο Μάκης Μπαλαούρας, έκανε λόγο για «πρόταση αποπροσανατολισμού και αντιπερισπασμού της ΝΔ για να καλύψει το κενό των θέσεων της» αλλά, και για κινήσεις τακτικισμού, ώστε να ξεφύγει από την πολιτική ουσία.

   «Αν έβαζα τίτλο σε αυτή τη πρόταση θα έγραφα κοίτα ποιος μιλά. Αυτοί που έφεραν τους Έλληνες πολίτες στην απόγνωση, που γέμισαν την κοινωνία με ανέργους, που χάριζαν τα δάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας και πρόσθεσε: «Η πρόταση της ΝΔ κρίθηκε από τον ελληνικό λαό. Για πρώτη φορά πήγαμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, με τον ελληνικό λαό να γνωρίζει που και πως προχωράμε».

Υπέρ της πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν σε τρίτο μνημόνιο, τάχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

 

 


σχετικα αρθρα