Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για «προσπάθεια διχασμού» εξαπέλυσε από το περιστύλιο της Βουλής εκ μέρους της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο αφότου ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση που παρουσίασε, υπαγορεύονται από την ανάγκη μιας Δημοκρατικής επανάστασης. Συμφωνώ για την ανάγκη μιας Δημοκρατικής επανάστασης, μόνο που αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Και δεν γίνεται με λόγια. Η πραγματική δημοκρατική επανάσταση που χρειάζεται η χώρα μετά την ουσιαστική χρεοκοπία της πριν από 6 χρόνια, είναι να λες την αλήθεια στον λαό και να τηρείς τις δεσμεύσεις σου. Πράγματα τα οποία ο κ. Τσίπρας δεν κάνει. ‎Και δεν τα ξέρει. Η πραγματική δημοκρατική επανάσταση είναι να μιλήσουμε για ένα νέο Σύνταγμα, το οποίο θα διορθώνει τις παθογένειες της μεταπολίτευσης και θα αποτελέσει το ύψιστο θεσμικό εργαλείο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η πραγματική δημοκρατική επανάσταση είναι η συναίνεση και η προκοπή της χώρας. Και αυτό δεν το είδαμε στις προτάσεις του. Ήταν μόνο μια προσπάθεια διχασμού, μίλησε να αφήσουμε πίσω το παλιό, μίλησε για διαχωριστικές γραμμές και δεν μίλησε για τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

Η πρόταση της ΝΔ, αυτό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Συμφωνία Αλήθειας με τον λαό, έχει να κάνει και με το Σύνταγμα. Εμείς έχουμε ανακοινώσει από τον Μάρτιο δια του προέδρου μας τις θέσεις μας για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Υποστηρίζουμε ότι η χώρα θέλει ένα νέο Σύνταγμα και μια νέα Μεταπολίτευση. Θέλει μια νέα Βουλή, θέλει μια νέα δικαιοσύνη, θέλει μια νέα κυβέρνηση, θέλει ευελιξία, αποφασιστικότητα και υποβοήθηση της ανάπτυξης. Ναι, θέλει μια δημοκρατική επανάσταση, πράγμα που ο κ. Τσίπρας ούτε ξέρει, ούτε πραγματοποιεί.

Εμείς προτείνουμε αυτή την επανάσταση για τη δημοκρατία μέσα από την αλήθεια και μέσα από την τήρηση όλων μας των δεσμεύσεων. Η πρόταση μας για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι η θεσμική απάντηση μας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για τη λύση των προβλημάτων του λαού, μέσα από την αλήθεια και μέσα από την τήρηση των δεσμεύσεων και όχι μέσα από το ψέμα και τον διχασμό».