Για ακόμη ένα show χωρίς ουσία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά με αφορμή τις προτάσεις που παρουσίασε απόψε για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα σχολίασε και τον τόπο που επέλεξε να μιλήσει ο πρωθυπουργός, δηλαδή το προαύλιο αντί της αίθουσας της Ολομέλειας, λέγοντας ότι «στο μείζον θεσμικό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο Πρωθυπουργός απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της.Επέλεξε ξανά το show από την ουσία».

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή της «αγνόησε το αναθεωρητικό πλαίσιο που προβλέπει το Σύνταγμα» και πως «ο στόχος του είναι προφανής: Να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν».

Κατά τη Φώφη Γεννηματά «για να το πετύχει δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση , σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης δικών του επιδιώξεων.

Χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές και καταδικασμένες πρακτικές στο όνομα του δήθεν νέου. Πρακτικές που εκφράζουν το «πιο παλιό, από το παλιό» στην πολιτική!

Ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα. Όλα, λοιπόν, στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας για προοδευτικές και τολμηρές αλλαγές που απαιτούνται στο Σύνταγμά μας.

 Το έχουμε ξαναπεί:

Η Κυβέρνηση έχει τους πενήντα βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα. Δεν απομένει πλέον παρά να προκαλέσει την αναθεωρητική διαδικασία που αυτό προβλέπει. Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού».