Προς τον Αλέξη Τσίπρα θα σημαδέψει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του αιτήματος για Εξεταστικής Επιτροπής που έχει καταθέσει η ΝΔ σχετικά με τις ευθύνες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο α΄ εξάμηνο του 2016. Παρόλο που η σχετική διαδικασία, όπως καταγγέλλουν από τη Συγγρού ήρθε έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, για την οποία δείχνουν τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδρο της Βουλής, αποτελεί για τον κ. Μητσοτάκη μια ακόμη ευκαιρία αποδόμησης του κ. Τσίπρα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στη σημερινή ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται να θέσει τρία βασικά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να διερευνήσει η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι:

* για την κατάρτιση σχεδίων για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τις σχετικές αποκαλύψεις Βαρουφάκη, Γκάλμπρεϊθ και άλλων. 

* την πρόκληση δημοψηφίσματος πέντε μέρες μετά την εκπνοή του προγράμματος, με αποτέλεσμα  το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls. 

* την τεράστια οικονομική ζημιά που προκάλεσαν όλα αυτά, αλλά και γενικότερα οι πολιτικές της κυβέρνησης στη χώρα και τους Έλληνες φορολογούμενους.  

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει τον πρωθυπουργό να συναινέσει στη πρόταση της Συγγρού, όπως και η ΝΔ, συναίνεσε στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση κομμάτων και Μ.Μ.Ε.  «Είναι ανάγκη ο λαός να μάθει τι ακριβώς έγινε» θα πει χαρακτηριστικά. 

«Εμείς είχαμε συναινέσει καθώς δεν είχαμε και δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε. Αν σήμερα ο κ. Τσίπρας δεν συμφωνήσει τότε τρία συμπεράσματα μπορούν να βγουν», λένε τα γαλάζια στελέχη:

* θα αποδείξει στην πράξη ότι φοβάται την αλήθεια,

* θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή, 

* θα επιβεβαιώσει ότι επιδιώκει την συγκάλυψη. 

Ωστόσο στη ΝΔ γνωρίζουν ότι στην ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για τις 21:00 το βράδυ, η πρότασή τους δεν θα «περάσει» από την κυβερνητική πλειοψηφία. «Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Η αναζήτηση της αλήθειας δεν σταματά» αναμένεται αν πει ο κ. Μητσοτάκης που θα προαναγγείλει ότι αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση το κόμμα του μετά τις εκλογές, θα ζητήσει τη σύσταση μιας και μόνο Εξεταστικής για όλα τα παραπάνω θέματα.