«Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε»: αυτή θα είναι, λίγο πολύ, η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στο αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για το πρώτο 6μηνο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –Αν. Ελλ. 

Επειδή όμως κάθε άρνηση σε αίτημα για εξεταστική είναι κατ’ αρχήν συνδεδεμένη με το... κουκούλωμα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εργαστεί πολύ, έχουν συγκεντρώσει στοιχεία προκειμένου να αντικρούσουν τη μομφή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr. 

Οι ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στηριγμένες στο δίπολο, «καλά αποτελέσματα για τη χώρα από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης» -«καταστροφικά αποτελέσματα από τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης», που, προφανώς, θα επιδεινώνονταν αν δεν είχε συμβεί η πολιτική αλλαγή του Ιανουαρίου του 2015. Συνεπώς, θα καταλήγουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, η «γαλάζια» πρόταση εμπεριέχει σπέρματα καταστροφολογίας

Μερικά από τα στοιχεία που έχουν ήδη συλλεγεί από το Μέγαρο Μαξίμου είναι οι διστακτικά  βελτιωμένες επιδόσεις σε ανεργία, ανάπτυξη, μικρο-οικονομία.  Ενώ έχει ζητηθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρίνουν τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, με ΝΔ –ΠΑΣΟΚ αφενός, με τη σημερινή κυβέρνηση αφετέρου. 

Προετοιμάζονται όμως να δεχθούν τα πυρά της αντιπολίτευσης για το κατά Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα, κόστος της διαπραγμάτευσης από τους ΣΥΡΙΖΑ –Αν.Ελλ. Η οδηγία που έχει δοθεί ωστόσο είναι σαφής: επίθεση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση πέτυχε φθηνή αναχρηματοδότηση του χρέους. 

Από την κυβερνητική επιχειρηματολογία δεν θα απουσιάσει, λογικά, η επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και πώς θα ήταν σήμερα η χώρα αν συνεχιζόταν η πολιτική του. Απώτερος στόχος είναι η μεγαλύτερη ταύτιση, στη συνείδηση των ψηφοφόρων, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά (ή των πολιτικών του φίλων). Με ενδιαφέρον περιμένουν, τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση που θα πάρουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.