Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή και τονίζοντας είναι καλοδεχούμενη η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής.

Και αυτό γιατί όπως είπε θα πρέπει να «γίνουν γνωστές οι ανυπολόγιστες αναπτυξιακές επιπτώσεις της κυνικής μεταστροφής της κυβέρνησης, που έγινε "ούλτρα" μνημονιακή».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ακόμα για «σενάρια Τσίπρα και όχι σενάρια Βαρουφάκη», αλλά και για «ένα σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στην πλήρη υποταγή της χώρα με ένα τρίτο μνημόνιο "πλας" και ένα τέταρτο που θα είναι στο διηνεκές». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το πρώτο επτάμηνο του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως τραγικό, σημειώνοντας, ότι «η εμβληματική οικονομική επίπτωση και ο απόλυτος έλεγχος των ξένων, είναι εικόνα καταθλιπτική».

«Άλλο μία κυβέρνηση να έχει εναλλακτικά σχέδια, εναλλακτικό σχέδιο "Βήτα", για καλού κακού - και τέτοια πάντα υπάρχουν - και άλλο να ετοιμάζεις και να υιοθετείς ένα πλάνο ως επιλογή πολιτικής γραμμής, σε βάρος των θεσμών και της προοπτικής της χώρας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «επικίνδυνα και αδίστακτα παιχνίδια με τους θεσμούς που αλλοιώνουν τον πυρήνα της δημοκρατίας», ενώ υποστήριξε ότι ήταν μια κομματική πρωτοβουλία και μια προσπάθεια «να ανατρέψει την ηττοπάθειά του με ένα παιχνίδι κατά των θεσμών».

«Ήταν μια κομματική εκδήλωση ανάλογης αισθητικής, με αυτήν που είχε διοργανώσει η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για το επονείδιστο χρέος», σημείωσε.