«Δεν πήρα και δεν έδωσα τίποτα» δήλωσε άποι το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, δίνοντας την απάντηση του θέμα της απλής ανλογικής.

«Εκείνος παραιτήθηκε από το μπόνους των 50 εδρών και εγώ έκανα το χρέος μου σε κάτι που πίστευα εδώ και 35 χρόνια. Άλλοι ίσως πήραν κάτι από τον κ. Μητσοτάκη και η ιστορία θα τους κρίνει», είπε και πρόσθεσε:

«Η χώρα πτώχευσε από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και όχι από κυβερνήσεις συνεργασίας, Ήταν ευκαιρία λοιπόν η χώρα να γυρίσει σελίδα».

Ταυτόχρονα, ο κ. Λεβέντης, επιτέθηκε εκ νέου στη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, για την άρνηση της να στηρίξει την απλή αναλογική, κάνοντας λόγο για εγκληματική στάση για την οποία θα έχει βαρύτατη τιμωρία από τον ελληνικό λαό.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του συντάγματος, εξέφρασε αντιρρήσεις σε ορισμένες προτάσεις:

Για τη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι η εκλογή του από το λαό θα πολώσει και θα διχάσει την κοινωνία και πρότεινε αντί για 180 ψήφους που προβλέπει το σύνταγμα για την τρίτη ψηφοφορία ανάδειξης Προέδρου, να μειωθεί ο αριθμός των ψήφων στους 160.

Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα υποστήριξε ότι δεν στηρίζει την πρότασητης Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αληθινή διάθεση να αναζητηθούν οι πραγματικές ευθύνες για όλη τη κρίση, τότε θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την περίοδο των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.