Για κοροϊδία στον λαό κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής κατά την σημερινή ομιλία του σχετικά με το plan X.

«Χτες ο πρωθυπουργός παρουσίασε μιαν υποτιθέμενη "νέα μεταπολίτευση με νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα", κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει το ίδιο παιγνίδι, προσδοκώντας σε μια νέα δικομματική κοκορομαχία από τα παλιά», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε:

 «Και οι σημερινοί και οι χθεσινοί συγκυβερνώντες βάζουν ψεύτικα διλήμματα, εκβιαστικά διλήμματα, εκφοβιστικά διλήμματα, χωρίς να θίγουν στο ελάχιστο όλους αυτούς που φταίνε πραγματικά για την κρίση, την κατάντια της χώρας, την ανεργία, τη φτώχεια. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα μονοπώλια, το κεφάλαιο».

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε το περσινό δημοψήφισμα «μαϊμού» και έπειτα τόνισε ότι το υπερήφανο όχι έγινε ναι στο μνημόνιο.

Έπειτα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο κεντρικό θέμα της συνεδρίασης υποστηρίζοντας  πως το πρόβλημα δε μπορεί να λυθεί με εξεταστική επιτροπή, αλλά με αλλαγή πολιτικής.

Εν συνέχεια, έθιξε τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, δηλώνοντας ότι οι παραπάνω ενέργειες είναι στην ημερήσια διάταξη του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, εθεσε ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση: Ντρέπεστε καθόλου, νιώθετε τύψεις; Είστε όλοι σας μια μεγάλη απάτη, κατέληξε και είπε πως ο λαός θα πρέπει να τιμωρήσει όλους τους κυβερνώντες.

«Ο λαός ο ίδιος πρέπει να αναλάβει την τιμωρία όλων σας όσοι κυβερνήσατε ή δώσατε και δίνετε χέρι βοήθειας σε τέτοιες κυβερνήσεις αστικές, καπιταλιστικές, αντιλαϊκές. Και αργά ή γρήγορα ο λαός θα επιβάλει την τιμωρία σας» κατέληξε.