Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγσάκης, κάνοντας λόγια για παραμύθια της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η πρόταση της ΝΔ αντανακλά την αμηχανία και τη δυσκολία της να μιλήσει για το παρελθόν και το μέλλον.

«Αν μιλήσει για το παρελθόν πρέπει να μιλήσει και για τις ευθύνες της για την χρεοκοπία της χώρας. Αν μιλήσει για το μέλλον θα αποκαλύψει την ένδεια επιχειρημάτων και σχεδιασμού».

Εν συνεχεία έκανε αναφορά στο 2015 και την δύσκολη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση, και η οποία δεν έχει λήξει ακόμη.

«Το 2015 ήταν μια μάχη σε ένα πόλεμο που δεν έχει τελειώσει. Ήταν ένας πόλεμος με επίδικο τη δημοκρατία στο επίπεδο της Ευρώπης για την επίτευξη μας συμφωνίας που θα ενσωμάτωνε τη βούληση του ελληνικού λαού με τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία»,

Επιπλέον, έγινε μνεία στο πρώτο Eurogroup που παρέστη η κυβέρνηση κατά την οποία συγκρούστηκαν δυο απόψεις: η μία ότι πρέπει να κλείσει η 5η αξιολόγηση ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών και μια άλλη που έλεγε ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκερασμός. Εσείς πια επιλογή θα κάνατε αν ήσασταν εκεί; αναρωτήθηκε κοιτώντας τους βουλευτές τη ΝΔ.

Έκανε λόγο για ασύμμετρο πόλεμο στην εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί άφησε ελλείμματα και ζήτησε να υπάρξει μόνο δίμηνη παράταση του προγράμματος.

«Το δήθεν success story Σαμαρά το 2014 στήθηκε με δανεικά, "στεγνά" ταμεία και προετοιμασία οικονομικής ασφυξίας για την κυβέρνηση».

Μας εγκαλείται για κάτι που δεν συνέβη σχολίασε αναφορικά με το «σχέδιο Β». Αν το είχαμε θα το είχαμε εφαρμόσει, είπε ο Γ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε πως όταν υπάρχει ασύμμετρη σχέση, όπως αυτή που είχε η Ελλάδα με τους δανειστές είναι σωστό να αναζητούνται εναλλακτικά σενάρια.