Καταστάσεις χαοτικές που σίγουρα δεν τιμούν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, έζησε για ακόμα μια φορά η Ολομέλεια του Σώματος κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Η συζήτηση που φαινομενικά τουλάχιστον έμοιαζε μάλλον υποτονική άναψε κυριολεκτικά όταν ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε το λόγο στον υπουργό των Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να απαντήσει στον απερχόμενο από το βήμα Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ που επικαλέστηκαν τον Κανονισμό και τη διάταξη που λέει ότι στη συζήτηση μιλά τελευταίος εκείνος που την προκαλεί.

«Είστε πρόεδρος της Βουλής;», αναρωτιόντουσαν μέσα σε κλίμα έντασης οι βουλευτές της αντιπολίτευσης με τον κ. Βούτση να απαντά: «Ελάτε τώρα! Δε σέβεστε τίποτα». «Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του κοινοβουλίου», είπε σε κατάσταση εκτός εαυτού ο κ. Τζαβάρας της ΝΔ για να απαντήσει και πάλι ο κ. Βούτσης: «είναι ντροπή σας να λέτε κάτι τέτοιο! Έχετε αλαζονεία της μοναδικότητας! Θεωρούσατε ότι από την έδρα θα μπορούσε να διευθυνθεί διαδικασία για συμφέροντα συγκεκριμένου κόμματος! Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα διεύθυνσης διαδικασιών να υποβάλλετε μομφή! Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός των Οικονομικών ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο άκουσε τους συναδέλφους του από την αντιπολίτευση να τον αποκαλούν «γελοίο».

«Άντε ρε φύγε από εδώ είσαι η πεμπτουσία του γελοίου. Δεν ντρέπεσαι να διακόπτεις; Ποια είναι η παιδεία σου;», είπε μέσα σε πανδαιμόνιο ο υπουργός. Η ένταση συνεχίστηκε και όταν το λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκο Δένδιας που ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να ζητήσει συγγνώμη από τον αρχηγό της ΝΔ για τα ειρωνικά του σχόλια που έκανε αναφορά με τη περίοδο που έζησε στην εξορία. Τελικά εξηγήσεις δεν δόθηκαν, ούτε κάποια συγγνώμη ακούστηκε αφού και ο κ. Τσακαλώτος απαίτησε να ζητήσουν συγνώμη πρώτα οι βουλευτές της ΝΔ.